Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

24ωρη παράταση για τα Όσκαρ


Για μια ακόμα ημέρα παρατείνεται η προθεσμία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.


Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών – χάρη στην οποία έχει θεσπιστεί ο ιστορικός, πλέον, θεσμός των βραβείων - είχαν έως τώρα το δικαίωμα να ψηφίζουν τους υποψήφιους προς βράβευση «αστέρες» μόνο με τον «παραδοσιακό» τρόπο, στέλνοντας δηλαδή την ψήφο τους στην κάλπη.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Από φέτος, όμως, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν και ηλεκτρονικά, εφόσον το προτιμούν. Ωστόσο, μια δυσλειτουργία στην ειδική ιστοσελίδα ψηφοφορίας υπήρξε μια από τις αιτίες της απόφασης να δοθεί τελικά η 24ωρη παράταση στα μέλη της Ακαδημίας.

Τουλάχιστον 10 μέλη-ψηφοφόροι έκαναν λόγο, είτε για πρόβλημα χρήσης του κωδικού ασφαλείας της ιστοσελίδας, είτε για την ανησυχία τους μήπως η ιστοσελίδα δεχθεί επίθεση από χάκερς του διαδικτύου. Σε σχετικό δημοσίευμά του το BBC αναφέρει πως και ο –υποψήφιος για Όσκαρ (2004) - σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Super Size Me», Morgan Spurlock, δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον κωδικό που του δόθηκε για να ψηφίσει, αλλά ούτε και να αποκτήσει άλλο κωδικό. Ανεξάρτητα, πάντως, από το πρόβλημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είναι κατανοητό πως η παράταση χρόνου θα βοηθήσει τα μέλη να επιστρέψουν με περισσότερη άνεση στα κινηματογραφικά τους καθήκοντα, μετά από το τέλος των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Στις 10 Ιανουαρίου τα ονόματα των υποψηφίων

Τα ονόματα με τους υποψήφιους για βράβευση με Όσκαρ πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως στις 10 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν εφέτος δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι συνήθως. Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων της κινηματογραφικής ακαδημίας, τα μέλη της αλλά και το κοινό θα έχουν αυτή τη φορά περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, προκειμένου να δουν τις ταινίες καλύτερα και να αναδείξουν τους νικητές των Όσκαρ. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, στις 24 Φεβρουαρίου.

(naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου