Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου για τρένα υψηλής ταχύτητας εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στην Κίνα με το πρώτο τρένο να αναχωρεί από το Πεκίνο για την πόλη Γκουανσχού στα νότια της χώρας λίγο μετά τις 09.00 τοπική ώρα. 

Με συνολικό μήκος 2.298 χιλιόμετρα και με ταχύτητες που αγγίζουν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, οι υπερταχείες θα καλύπτουν την τεράστια αυτή απόσταση μόλις σε εννέα ώρες, καταρρίπτοντας για ένδεκα ολόκληρες ώρες το προηγούμενο ρεκόρ. 

Περίπου 150 τρένα υψηλής ταχύτητας αναμένεται να εξυπηρετούν τους επιβάτες κάθε μέρα όπως ανέφερε το δίκτυο Xinhua που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. 

Τα τρένα αναμένεται σταδιακά να κάνουν στάση και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Γουάν και το Τσανγκσά καθώς οι κινεζικές αρχές σκοπεύουν να επενδύσουν σε ένα τεράστιο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητες μέχρι το 2020. 

Με την νέα αυτή γραμμή η συνολική απόσταση που καλύπτουν τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα φθάνει τα 9.300 χιλιόμετρα περίπου τη μισή απόσταση που προβλέπουν οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης για το 2015.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου