Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης


Στη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά το ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η 2η ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση της Proton Bank, κρίνοντας ότι είναι ύποπτος φυγής.


Ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του οργανωμένου εγκλήματος σε σπίτι-φρούριο στη Βάρη, οδηγήθηκε αρχικά στην Ασφάλεια, ωστόσο δήλωσε ασθενής και μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank για σειρά κακουργημάτων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα: Της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης, του ξέπλυματος βρώμικου χρήματος καθώς και της απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί για την υπόθεση, καθώς κρίθηκε ότι "υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτος φυγής", παρά το γεγονός ότι σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έτσι, ο επιχειρηματίας θα πρέπει τώρα να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του κρατούμενου.

Η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, που ερεύνησε την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια των 701 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε δώσει η Proton Bank σε εταιρείες του άμεσου ή του έμμεσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την περίοδο που ήταν ο ίδιος στο τιμόνι της τράπεζας.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιχείρησε να έρθει σε συμβιβασμό με τις αρχές, ωστόσο μετά τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες που σημειώθηκαν, η Εισαγγελία απέρριψε το αίτημά του και έδωσε εντολή να δεσμευθούν 160 εκατ. ευρώ που διατηρεί ο επιχειρηματίας σε τράπεζα της Ελβετίας.

Οι αρχές κατάσχεσαν από το σπίτι του επιχειρηματία στη Βάρη ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έγγραφα και ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, που κατά πληροφορίες ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

(megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου