Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις και τον ΦΠΑ στα νυχτερινά κέντρα


Σε ένα «σαφάρι» σε νυχτερινά και χιονοδρομικά κέντρα επιδίδονται ήδη, και θα συνεχίσουν καθόλη την εορταστική περίοδο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, φορώντας πολιτικά ρούχα και προσποιούμενοι τους πελάτες, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, όπου εντοπίστηκαν 24 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις.

Βάσει των ελέγχων, το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 25% και είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν τέτοιες μέρες έφτανε στο 40%.

Αυτό οφείλεται, βέβαια, τόσο στην κρίση, που κάνει τους καταστηματάρχες πιο προσεκτικούς, αλλά και στο γεγονός ότι οι έλεγχοι είχαν προαναγγελθεί.

Το «σαφάρι» θα συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως επόμενες ημέρες και μάλιστα θα επεκταθεί και σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχωβα, η Βασιλίτσα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, ο Άγιος Αθανάσιος, το Μέτσοβο και το Βέρμιο, σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.
 
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου