Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε σχολείο των ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά! (Εικόνες και βίντεο)

Πανικός επικρατεί στην πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικατ έπειτα από την ένοπλη επίθεση ενός άνδρα σε δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις Αρχές της περιοχής, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 27 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 18 μικρά παιδιά.



Ο δράστης, ένας ενήλικας, είναι νεκρός.Ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι νεκροί ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook -στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιουτάουν.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. «Τα πράγματα είναι άσχημα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της Πολιτείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Είναι φοβερό», είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. «Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι «κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας».

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. «Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε», πρόσθεσε το κορίτσι.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Το Νιουτάουν είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.



(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου