Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του Eurogroup.



Χθες, ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έδωσε εντολές στους υπουργούς για τήρηση των στοχο-χρονοδιαγραμμάτων που καλούνται να θέσουν.

Αφού δήλωσε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του Eurogroup και τόνισε πως προτεραιότητα πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση, χαρακτήρισε απαραίτητη την αλληλεγγύη και το συντονισμό μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.
Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα - και για αυτό υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

«Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών» είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου