Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα...


BEOWULF
STAR 22.00
Φαντασίας, 2007 (Έγχρ.), 115'
Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Ρέι Γουίνστοουν, Άντονι Χόπκινς, Ρόμπιν Ράιτ Πεν.

Το «Beowulf», ένα ποίημα 3.000 στίχων για τη σύγκρουση ενός πολεμιστή μ’ έναν πανίσχυρο γίγαντα και την εκδικητική μητέρα του, βασίζεται σε προφορικές παραδόσεις και εμφανίστηκε γεμάτο ετεροχρονισμένες προσθήκες για πρώτη φορά το 900 μ.Χ.


Οι σεναριογράφοι Νιλ Γκάιμαν («Sandman») και ο Ρότζερ Έιβαρι (Όσκαρ για το «Pulp Fiction») διατήρησαν τον επικό χαρακτήρα, πρόσθεσαν μια ενήλικη νότα στην αναπαράσταση εποχής και δημιούργησαν έναν «τρισδιάστατο» ήρωα δράσης. Ενώ ο Ζεμέκις, εξελίσσοντας την τεχνική του performance capture του «Πολικού Εξπρές», κατάφερε να ισορροπήσει το ρεαλισμό με το φανταστικό και φύτεψε στην καρδιά μιας τυπικής χολιγουντιανής περιπέτειας ένα πειστικό υπαρξιακό δράμα.


THE GETAWAY
ET1 22.00
Περιπέτεια, 1994, (Έγχρ.), 115'
Αμερικανική ταινία του Ρότζερ Ντόναλντσον, με τους Κιμ Μπέισινγκερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζέιμς Γουντς.

Ένα ζευγάρι διαπράττει μια ληστεία και επιχειρεί να διαφύγει στο Μεξικό.

Δεύτερη κινηματογραφική διασκευή του σκοτεινού και κυνικού μυθιστορήματος του Τζιμ Τόμσον, που κινείται γύρω από μερικά κλασικά θέματα της αστυνομικής «νουάρ» φιλολογίας. Προτιμάμε βέβαια την πρώτη εκδοχή του Πέκινπα.


2012: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΝΕΤ 00.30
Επιστημονικής φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 91'
2012: ICE AGE. Αμερικανική τηλεταινία του Τράβις Φορτ, με τους Πάτρικ Λαμπιορτό, Τζούλι ΜακΚάλοχ, Κέιτι Γουίλσον.

Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου αποκολλάται από την Ισλανδία εξαιτίας ηφαιστειακών εκρήξεων, βάζει σημάδι την Αμερική και διασχίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τον ωκεανό για να την ξεπαγιάσει. Εκεί τον υποδέχονται οι γνωστοί φιλότιμοι επιστήμονες και στρατιωτικοί, αλλά και μια οικογένεια που έχει χωριστεί και προσπαθεί να επανασυνδεθεί για να παγώσουν όλοι μαζί αγκαλιά.

Από το σενάριο ως την αφίσα, μια πιστή αντιγραφή του «Μετά την Επόμενη Μέρα» που βγάζει μάτι. Τα επιστημονικά παράλογα, οι ερμηνείες κι αυτό το παλικαρίσιο κλισέ του οικογενειάρχη-επιστήμονα που τρέχει να τα προλάβει όλα, δίνουν τη χαριστική βολή σε μια ταινία καταστροφής που ακούσια ή εκούσια καταντάει μια παρωδία του είδους.


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ
STAR 02.15
Κωμωδία, 2006 (Έγχρ.), 102'
COMMEDIASEXI. Ιταλική ταινία του Αλεσάντρο Ντ’Αλάτρι, με τους Πάολο Μπονόλις, Έλενα Σανταρέλι, Μαργκερίτα Μπούι.

Ένας πολιτικός προσπαθεί να καλύψει την εξωσυζυγική του σχέση μπλέκοντας τον οδηγό του.

Ανώδυνη κωμωδία παρεξηγήσεων, που για να προσελκύσει το εγχώριο κοινό χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστές διάσημα πρόσωπα της ιταλικής τηλεόρασης.}

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου