Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστική νίκη της πριγκίπισσας Κέιτ για τις γυμνές φωτογραφίες

Φρένο στην περαιτέρω δημοσίευση των πιπεράτων φωτογραφιών της Δούκισσας του Κέιμπριτζ όπου αναδεικνύονται τα κάλλη της κάνοντας άνω κάτω τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έβαλε  γαλλικό δικαστήριο.


Πριν από λίγο, δικαστήριο του Παρισιού απεφάνθη ότι το γαλλικό περιοδικό «Closer» πρέπει να παραδώσει τις αυθεντικές φωτογραφίες στο πριγκιπικό ζεύγος ενός 24  ωρών.  Οι φωτογραφίες όπου η Κέιτ εμφανίζεται με περιβολή Εύας έκαναν το γύρο του Διαδικτύου και ήδη έχουν δημοσιευτεί εκτός από τη Γαλλία , στην Ιρλανδία και την Ιταλία. Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο το γαλλικό περιοδικό που ανήκει στον όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

  Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, για κάθε αναδημοσίευση ή διανομή των φωτογραφιών, το περιοδικό Closer θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

  Η Κέιτ Μιντλετον και ο σύζυγος της πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο του Παρισιού ζητώντας την απαγόρευση της μεταπώλησης ή αναδημοσίευσης των φωτογραφιών λέγοντας ότι περιλαμβάνουν πολύ προσωπικές στιγμές και δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια θέα. 


(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου