Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑΣ 
ΑΝΤ1 21.00
Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 129'
THE MANCHURIAN CANDIDATE. Αμερικανική ταινία του Τζόναθαν Ντέμι, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μέριλ Στριπ, Λιβ Σράιμπερ.

Ένας βετεράνος του Πόλεμου στον Κόλπο πιστεύει ότι αυτός και η διμοιρία του υπέστησαν πλύση εγκεφάλου. Προσπαθεί να προειδοποιήσει έναν πρώην συμπολεμιστή του που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, αλλά τον προστατεύει η μητέρα του, επίσης μέλος της Γερουσίας.


Ενδιαφέρον ριμέικ της ομώνυμης ταινία του Τζον Φρανκενχάιμερ (1962), βασισμένη σε μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Κόντον, που αντανακλούσε όλη την παράνοια του Ψυχρού Πολέμου. Υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές για λόγους επικαιροποίησης, ενώ το μυστικό της πλύσης εγκεφάλου αποκαλύπτεται τόσο νωρίς ώστε το ενδιαφέρον να μετατίθεται από το αστυνομικό μυστήριο στους μηχανισμούς της συνωμοσίας.


Η ΑΠΑΓΩΓΗ
STAR 21.00
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ.), 117'
RANSOM. Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τους Μελ Γκίμπσον, Ρενέ Ρούσο, Γκάρι Σινίζ.

Ένας επιχειρηματίας, αντί να δώσει τα λύτρα που του ζητούνται, προτιμά να επικηρύξει με διπλάσια αμοιβή τους απαγωγείς του γιου του.

Ο Μελ Γκίμπσον επισκιάζει τους πάντες σ’ αυτόν τον αγωνιώδη, αν και προβλέψιμο, αγώνα δρόμου.


ΜΟΝΑΧΟ
STAR 23.30
Περιπέτεια, 2005 (Έγχρ.), 165'
MUNICH. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τους Έρικ Μπάνα, Ντάνιελ Κρεγκ, Ματιέ Κασοβίτς.

Παρότι το «Μόναχο» ξεκινά με τα συμβάντα που αμαύρωσαν τους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, η ταινία του Σπίλμπεργκ (που βασίστηκε στις αποκαλύψεις ενός πράκτορα της Μοσάντ για την επακόλουθη μυστική επιχείρηση που δεν παραδέχτηκε ποτέ επίσημα η ισραηλινή κυβέρνηση) είναι ένα πολιτικό θρίλερ της σχολής Τζον Λε Καρέ, του οποίου οι κατασκοπικές περιπέτειες περικλείουν πάντα συνειδησιακά προβλήματα των απλών πρακτόρων, αλλά και αμοραλισμό από πλευράς ηγετικών ιθυνόντων.

Έχει σημασία για τη λογική του Σπίλμπεργκ να μας δείξει μια σχεδόν ερασιτεχνική ομάδα πρακτόρων, συγκροτούμενη από φαινομενικά κοινούς ανθρώπους, που έχει ωστόσο καθένας τους τη δική του εμμονοληψία: ενωμένοι αρχικά από το σιωνιστικό μίσος κατά των Παλαιστινίων, θα δεχτούν να γίνουν πιόνια της κρατικής τρομοκρατίας, για να αρχίσουν σιγά-σιγά να έχουν τις αμφιβολίες τους για το δίκαιο ή την αποτελεσματικότητα της αποστολής τους. Το μήνυμα της τελευταίας σκηνής, με τον ήρωα να βαδίζει στο Μπρούκλιν καθώς οι Δίδυμοι Πύργοι βρίσκονται ακόμα στη θέση τους, είναι προφανές.


ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
ALPHA 00.30
Θρίλερ, 1999 (Έγχρ.), 93'
PRISONER OF LOVE. Καναδική ταινία του Στιβ ΝτιΜάρκο με τους Ναόμι Κάμπελ, Πολ Ιβς, Τζέιμς Γκάλαντερς.

Η Τρέισι, μάρτυρας εγκλήματος που διέπραξε η μαφία, γίνεται στόχος ενός εκτελεστή, ο οποίος όμως αντί να τη σκοτώσει την απάγει και την κρατά αιχμάλωτη έχοντας ερωτικές διαθέσεις.

Μέχρι προφανώς η πανέμορφη μοντέλα να του πετάξει κανά τασάκι στα μούτρα, όπως κάνει στα γνωστά της ξεσπάσματα!


ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ
ΝΕΤ 01.00
Δραματική, 2007 (Έγχρ.), 110'
SEPTEMBER DAWN. Καναδική ταινία του Κρίστοφερ Κάιν, με τους Γιόν Βόιτ, Τασμάρα Χόουπ, Τρεντ Φορντ.

Μια ερωτική ιστορία με φόντο τη σφαγή 120 μεταναστών στις 11 Σεπτεμβρίου του 1857 στη Γιούτα.

Στο πρώτο μισό θυμίζει γουέστερν εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ενώ στο δεύτερο μετατρέπεται σε ιστορική καταδίκη των Μορμόνων, που ευθύνονταν για τη σφαγή.


BOYNTON BEACH CLUB 
STAR 02.45
Κομεντί, 2005 (Έγχρ.), 105'
Αμερικανική ταινία της Σούζαν Σάιντελμαν, με τους Ντάιαν Κάνον, Τζόζεφ Μπολόνια, Μπρέντα Βακάρο.

Στις νεανικές σεξο-κωμωδίες, το θέμα είναι να χάσουν οι πρωταγωνιστές την παρθενιά τους. Στο αντίστοιχο φιλμ για ηλικιωμένους οι κάτοικοι μιας κοινότητας συνταξιούχων στη Φλόριντα συμμετέχουν σε μια ομάδα για την αντιμετώπιση του πένθους φλερτάροντας μεταξύ τους.

Η απώλεια, ο έρωτας και το σεξ στην τρίτη ηλικία αλλά και ο μικρόκοσμος μιας κοινότητας «απόσυρσης» είναι θέματα που απασχολούν ένα μεγάλο κοινό, σπάνια όμως προβάλλονται κινηματογραφικά. Εδώ υπάρχει η τόλμη να παρουσιαστούν με αξιοπρέπεια, έστω και μέσα από τη sitcom σιγουριά, έστω και με τους ρυθμούς που (υποθέτω πως) φλερτάρουν οι ηλικιωμένοι.


ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
ALPHA 03.30
Θρίλερ, 1999 (Έγχρ.), 93'
PRISONER OF LOVE. Καναδική ταινία του Στιβ ΝτιΜάρκο με τους Ναόμι Κάμπελ, Πολ Ιβς, Τζέιμς Γκάλαντερς.

Η Τρέισι, μάρτυρας εγκλήματος που διέπραξε η μαφία, γίνεται στόχος ενός εκτελεστή, ο οποίος όμως αντί να τη σκοτώσει την απάγει και την κρατά αιχμάλωτη έχοντας ερωτικές διαθέσεις.

Μέχρι προφανώς η πανέμορφη μοντέλα να του πετάξει κανά τασάκι στα μούτρα, όπως κάνει στα γνωστά της ξεσπάσματα!

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου