Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα

Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στις ρώσικες επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας , οι οποιες εδώ και δύο ημέρες έχουν πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές .


Τα περισσότερα θύματα έχουν καταμετρηθεί στην περιοχή Κρασνοντάρσκι Κράι της νότιας Ρωσίας όπου 67 άνθρωποι- σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό – πνίγηκαν , ενώ άλλοι 13.000 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν 56 πτώματα, ανάμεσά τους και ενός δεκάχρονου παιδιού, στην περιοχή Κριμσκ. Εννιά νεκροί είναι ο απολογισμός από την πόλη Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα και δύο στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 53 νεκρούς ενώ οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

Η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Νοβοροσίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα διεκόπη σήμερα εξαιτίας καταιγίδας, πλημμυρών και κατολίσθησης. "Το λιμάνι βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της πόλης. Έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση. Τώρα που μιλάμε η βροχή άρχισε και πάλι", δήλωσε ο εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών Βλαντίμιρ Σιντόροφ.

(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου