Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πίρλο: "Το 'έσκαψα' γιατί ήταν πιο εύκολο!" (Videos)

Τον λόγο για τον οποίο εκτέλεσε το τρίτο πέναλτι της εθνικής Ιταλίας χθες εναντίον της Αγγλίας, όπως ο Αντονίν Πανένκα στον τελικό του Euro 1976 εναντίον του Ζεπ Μάγερ χαρίζοντας το τρόπαιο στους Τσεχοσλοβάκους, εξήγησε ο Αντρέα Πίρλο.


«Εκείνη τη στιγμή είδα τον τερματοφύλακα να κάνει περίεργες κινήσεις, έτσι περίμενα να κουνηθεί και να το εκτελέσω. Ήταν πιο εύκολο για εμένα να σκάψω την μπάλα. Ίσως η προσπάθειά μου να άσκησε ένα είδος πίεσης στην Αγγλία, αφού στο ακριβώς επόμενο πέναλτι αστόχησε ο Άσλεϊ Γιανγκ», ανέφερε αρχικά ο 33χρονος μέσος, ο οποίος έμεινε πέρυσι ελεύθερος από τη Μίλαν και μεταγράφηκε στην Γιουβέντους με την οποία πήρε το πρωτάθλημα.

«Δεν φοβήθηκα έναν αναστατωμένο αντίπαλο, αφού η Αγγλία δεν έκανε σχεδόν τίποτα μέσα στο παιχνίδι, προσπάθησε να υπερασπιστεί το 0-0 και να πάεί το ματς στα πέναλτι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε.

Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, αφού η Αγγλία είναι μία πολύ αμυντική ομάδα και το παρατηρήσαμε στη φάση των ομίλων. Είναι κρίμα που έπρεπε να φτάσουμε ως τα πέναλτι για να τους κερδίσουμε, αφού καταναλώσαμε πολλή ενέργεια. Τουλάχιστον από τη διαδικασία των πέναλτι προκρίθηκε δίκαια η ομάδα».





(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου