Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


PASSENGERS
ALPHA 21.00
Θρίλερ, 2008 (Έγχρ.), 96'
Αμερικανική ταινία του Ροντρίγκο Γκαρσία, με τους Αν Χάθαγουεϊ, Πάτρικ Γουίλσον, Ντέιβιντ Μορς.

Η Κλερ, μια νεαρή ψυχολόγος, αναλαμβάνει την υποστήριξη των επιζώντων ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Αρχίζει να έλκεται έντονα από έναν εξ αυτών, ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αποκρύψει το τι πραγματικά συνέβη στη μοιραία πτήση.


Μεταμφιεσμένο σε απειλητικές σιωπές, ύποπτα βλέμματα περαστικών κι ένα ατμοσφαιρικό δεν-συμβαίνει-τίποτα, το φάντασμα του Νάιτ Σιάμαλαν («Έκτη Αίσθηση») πηγαινοέρχεται με ιδιαίτερα ενοχλητικό τρόπο στο κουτοπόνηρο, see-through αυτό θρίλερ. Η πλοκή δεν βρίσκει ποτέ ρυθμό, η χημεία των πρωταγωνιστών είναι ανύπαρκτη και κάθε βήμα προς το δήθεν ανατρεπτικό –βλέπε αφόρητα deja vu– φινάλε προσθέτει ένα επιπλέον βαρετό κλισέ πάνω στο προηγούμενο. Κι όλα αυτά με έναν απελπιστικά αργόσυρτο, σοβαροφανή τρόπο, που κάνει το «Final Destination» να φαντάζει πρωτότυπη αεροπορο-κινηματογραφική πανδαισία αγωνίας και τρόμου.


ROCKNROLLA
STAR 22.00
Αστυνομική, 2008 (Έγχρ.), 114'
Αγγλική ταινία του Γκάι Ρίτσι, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μαρκ Στρονγκ, Τομ Γουίλκινσον.

Τρεις μικροκακοποιοί, δύο επιχειρηματίες της νύχτας κι ένας γκάνγκστερ της παλιάς σχολής αναζητούν ένα χαμένο πίνακα ζωγραφικής που ανήκει σ’ έναν πολυεκατομμυριούχο Ρώσο μαφιόζο.

Οι cool ατάκες, οι παλαβές συμπεριφορές των sui generis χαρακτήρων και οι παραξενιές της πλοκής τρέχουν εδώ μια ταχύτητα κάτω από το γνώριμο, σπινταριστό στιλ του «Βρετανού Ταραντίνο», ο οποίος, θέλοντας να επιδείξει ωριμότητα, καταλήγει ράθυμος και υποτονικός.


ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ET1 22.00
Αστυνομική, 2002 (Έγχρ.), 94'
ONE WAY OUT. Αμερικανική ταινία του Άλαν Γκολντστάιν, με τους Τζέιμς Μπελούσι, Τζέισον Μπέιτμαν, Άντζελα Φέδερστοουν.

Ο Χάρι Γουόλτζ, ένας καταξιωμένος αστυνομικός καριέρας που χαίρει σεβασμού στο Σώμα, κάνει στην πραγματικότητα διπλή ζωή. Παγιδευμένος στα χρέη από τον τζόγο, αναγκάζεται να συμμετέχει σ’ ένα σχέδιο δολοφονίας που οργανώνουν οι ιδιοκτήτες ενός καζίνο.

Κλισέ ιστορία αστυνομικού που μπαίνει στον πειρασμό της παρανομίας (σιγά μη μας κάνει εντύπωση!), και μέτριες ερμηνείες: δεν προκαλεί εντύπωση που βγήκε κατευθείαν σε DVD.


Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ 
ΝΕΤ 00.30
Περιπέτεια, 1999 (Έγχρ.), 99'
ANGEL’S DANCE. Αμερικανο-γερμανική ταινία του Ντέιβιντ Λ. Κόρλεϊ, με τους Τζέιμς Μπελούσι, Σέριλ Λι, Κάιλ Τσάντλερ.

Για να γίνει εκτελεστής της μαφίας, ένας νεαρός παίρνει τη διαταγή από τον «εκπαιδευτή» του να δολοφονήσει μια ψυχικά διαταραγμένη, αλλά έξυπνη γυναίκα.

Μικρές δόσεις μαύρου χιούμορ, αμοραλισμού και παραλόγου προσθέτουν ενδιαφέρον σε μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Μπελούσι.


ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ
NET 01.45
Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 100'
RESTLESS. Διεθνής συμπαραγωγή του Έιμος Κόλεκ, με τους Ραν Ντάνκερ, Μοσέ Ιβγκί, Κάρεν Γιάνγκ.

Ένας πικρόχολος ποιητής, που είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του στο Ισραήλ και ζει στη Νέα Υόρκη κάνοντας δουλειές του ποδαριού, αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του όταν τον επισκέπτεται ο γιος του.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι καθυστερούν τόσο πολύ να συναντηθούν (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ώστε γρήγορα χάνεις το ενδιαφέρον για την επανόρθωση αυτής της φορτισμένης με οργή και ενοχές σχέσης. Ο Έιμος Κόλεκ είναι φανερό ότι αισθάνεται πιο άνετα όταν περιγράφει την κατάσταση στο σύγχρονο Ισραήλ, αφιερώνοντας μάλιστα την ταινία στον πατέρα του, που ήταν ένας από τους γνωστότερους δημάρχους της Ιερουσαλήμ.


ΤΖΕΝΙΦΕΡ 8
STAR 02.15
Θρίλερ, 1992 (Έγχρ.), 124'
JENNIFER 8. Αμερικανική ταινία του Μπρους Ρόμπινσον, με τους Άντι Γκαρσία, Ούμα Θέρμαν, Λανς Χένρινκσεν.

Ένας αστυνομικός πιστεύει ότι βρίσκεται στα ίχνη ενός serial killer που δολοφονεί τυφλές γυναίκες. Η μοναδική μάρτυς που έχει είναι μια πανέμορφη τυφλή κοπέλα, την οποία και ερωτεύεται. Πιστεύει ότι αυτή θα είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου, αλλά η παγίδα που στήνει για να τον πιάσει στρέφεται εναντίον του.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη του σεναρίου είναι και το πιο αδύνατο σημείο της ταινίας. Το «Τζένιφερ 8» παρακολουθείται με ενδιαφέρον, διαθέτει ατμόσφαιρα και σασπένς, αλλά ο Ρόμπινσον διστάζει ανάμεσα στο εγκεφαλικό θρίλερ και το τυπικά χιτσκοκικό θρίλερ μυστηρίου.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου