Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

CNN: Το ευρωπαϊκό ματς του μίσους!

Η αποψινή αναμέτρηση Γερμανία – Ελλάδα έχει συγκεντρώσει εκτός από τα βλέμματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Το ειδησεογραφικό σάιτ cnn έχει πρώτη είδηση τον αγώνα και κάνει λόγο για έναν ματς που έχει πολιτικές προεκτάσεις. Με τίτλο: «Ο ευρωπαϊκός αγώνας του μίσους» το cnn περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.


Μετά από μήνες αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει την μοναδική ευκαιρία να κάνει κάτι -πράγμα που θα φαινόταν εντελώς αδιανόητο μερικές εβδομάδες πριν- ότι λίγες εβδομάδες πριν θα φαινόταν αδιανόητο

– να βγάλει δηλαδή την Γερμανία νοκ άουτ.

Δεν είναι φυσικά το ενιαίο νόμισμα αλλά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου η Ελλάδα μπορεί να πάρει το αίμα της πίσω για τα σκληρά που της έχει επιβάλλει η Γερμανία τους τελευταίους μήνες.

Τo cnn με το δημοσίευμά του ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας πως οι Ελληνες έχουν έντονα ανεπτυγμένα αντι-γερμανικά αισθήματα καθώς δεν είναι μόνο τα μέτρα λιτότητας αλλά και οι ναζί που έκαναν τους Ελληνες να υποφέρουν κατά τη διάρκεια του β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι σαφές ότι ο αγώνας αυτός έχει αποκτήσει πολιτικές προεκτάσεις και δεν είναι μια απλή αναμέτρηση μέσα στο γήπεδο.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου