Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο Καραγκούνης και το ρεκόρ του

Σίγουρα ο Γιώργος Καραγκούνης δεν σκέφτεται ιδιαίτερα ότι σήμερα στο ματς με τη Ρωσία φτάνει τις 120 συμμετοχές πιάνοντας έτσι στην πρώτη θέση τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012.


Ωστόσο είναι ένα ρεκόρ που πρέπει να αναφερθεί. Αν μάλιστα η ελληνική ομάδα κερδίσει τη Ρωσία τότε θα περάσει στους «8» και θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον αρχηγό του 2004.

Μια εικοσαετία στις εθνικές ομάδες έχει συμπληρώσει ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρωσία αναμένεται να φθάσει τις 120 συμμετοχές και να πιάσει στην πρώτη θέση τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Μάλιστα ο τωρινός ατχηγός της εθνικής μας είναι και ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε όλες τις μικρές εθνικές, από την Παίδων με την οποία ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, τη Νέων, την Ελπίδων και την Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φορά εδώ και 13 χρόνια, δηλώνοντας παρών σε μεγάλες διοργανώσεις, επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

Το ντεμπούτο του το έκανε στις 20 Αυγούστου 1999 με την Εθνική Ανδρών στο φιλικό Ελλάδας - Ελ Σαλβαδόρ 3-0 στην Καβάλα με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Καραγκούνης είναι μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη οι δύο παίκτες από τους 23 που βρίσκονται στην Πολωνία που έχουν αγωνιστεί με την εθνική ομάδα στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων όπου προκρίθηκε η Ελλάδα. Ο «Κάρα» έχει παίξει στο Euro 2004, 2008 και 2012, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
(Newsroom ΔΟΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου