Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-Δράσης με επικεφαλής τον Παπαδήμο προτείνει ο Μάνος

Στην ανάγκη ενός κοινού σχήματος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΣΥ και της ΔΡΑΣΗΣ, τάχθηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο οποίος δε διστάζει να προτείνει για επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο ενώ τονίζει πως δεν αποκλείεται το κόμμα του να μη συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ώστε να μη διασπάσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.


Μιλώντας στον ιστότοπο newsbomb, ο πρόεδρος της «Δράσης» σημείωσε πως στις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι  «δυνάμεις που πραγματικά θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, πρέπει να ενωθούν ανεπιφύλακτα και με οποιοδήποτε κόστος» τονίζοντας πως η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να έχει έναν «οιωνοί δημοψηφισματικό χαρακτήρα»,

Ο κ. Μάνος, επανέλαβε την πρότασή του για τετραμερή συνεργασία, επιχειρηματολογώντας επ' αυτής και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως:
  • Απαραίτητη η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μη διασπασθεί όλη η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και δεν θα επιτρέψει στην εκλογική διαδικασία να λειτουργήσει «δημοψηφισματικά».
  • Αναζήτηση ενός τρίτου προσώπου που θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής του σχήματος. Μάλιστα προτείνει ακόμη και τον Λουκά Παπαδήμο, χωρίς ωστόσο να θεωρεί δεσμευτική τη συγκεκριμένη πρόταση.
Ο πρώην υπουργός θεωρεί πως ακόμα και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από 150 βουλευτές το σχήμα θα διαρραγεί.

«Αμφισβητώ ότι αυτό το σχήμα θα μακροημερεύσει. Πολύ σύντομα και αυτή η ομάδα θα μπλέξει και θα οδηγηθούμε σε νέα αναμέτρηση στην οποία, αναπόφευκτα, θα εμφανιστεί ως μοναδική επιλογή ο κ. Τσίπρας», εξηγεί.

Ακόμα ο κ. Μάνος, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο παραδέχεται πως εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχει φροντίσει να παρουσιάσει τις προτάσεις του στη Συγγρού, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει καμία απάντηση ή αντιπρόταση.

Σε σχέση με τις διεργασίες για κοινή κάθοδο με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Δράσης επισήμανε πως «με τη ΔΗΣΥ υπήρχε μια κατ' αρχήν συμφωνία αλλά από ένα σημείο και πέρα η κυρία Μπακογιάννη, στην πραγματικότητα, δεν επιδιώκει τη συνεννόηση μαζί μας. Επιδιώκει τη συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά».

Ερωτηθείς αν θα έβλεπε τον εαυτό του ως κομμάτι μιας συνεργασίας ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗΣ και ΛΑΟΣ, χωρίς όμως τη συμμετοχή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάνος διευκρίνησε πως κάτι τέτοιο «δε θα ήταν το μέτωπο για την Ευρώπη. Θα ήταν ένα μέτωπο της δεξιάς ή της κεντροδεξιάς. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Δεν θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα. 

«Εφόσον πάμε διασπασμένοι σε αυτή την προσπάθεια, το πιθανότερο είναι ότι θα προηγηθεί, ενδεχομένως, ο κ. Τσίπρας στις εκλογές», δηλώνει χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης.

Μάλιστα σε μια κίνηση-έκπληξη, ο κ. Μάνος δεν απέκλεισε τη μη κάθοδο της Δράσης στις εκλογές ώστε να «να μη διασπάσει περαιτέρω το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο. 

«Αυτό το μέτωπο είναι όμως ήδη διασπασμένο από τη στιγμή που έχουμε χωριστό ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ…», καταλήγει ο κ. Μάνος, ο οποίος θα γνωστοποιήσει τη Δευτέρα τις οριστικές του αποφάσεις.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου