Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιος είναι... αυτός ο Θάνος Τζήμερος!

Τον αποκαλούν «νέο Στέφανο Μάνο». Ο ίδιος δεν αποδέχεται αυτό τον χαρακτηρισμό καθώς πιστεύει ότι δεν έχει το πολιτικό μικρόβιο. Κατά τα άλλα, οι απόψεις του δεν απέχουν πολύ από εκείνες του προέδρου της Δράσης, ωστόσο το εκλογικό τους αποτέλεσμα μάλλον έκρινε τις «αποστάσεις».   

Ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματοςΔημιουργία ΞανάΘάνος Τζήμερος, έλαβε 2,15% στις εκλογές της Κυριακής αφήνοντας τελευταία τη Δράση. Αναμφισβήτητα ο κ. Τζήμερος είναι ένα από τα πρόσωπα των εκλογών διότι όχι μόνο έλαβε ένα αξιοπρεπές ποσοστό στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά διαδόθηκε κυρίως από στόμα σε στόμα χωρίς τη συνήθη προεκλογική καμπάνια.   

Αν και υποστηρίζει ότι πρώτα σκέφτηκε τη δημιουργία του κόμματος του και στη συνέχεια «απευθύνθηκε» στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά έγινε γνωστός όταν απέστειλε πέρυσι προσωπική επιστολή στην κυρία Μέρκελ διαμαρτυρόμενος για την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα και επισημαίνοντάς της ότι «όταν έχεις έναν ασθενή που αιμορραγεί δεν του κάνεις μετάγγιση αίματος, αλλά του κλείνεις την πληγή».   

Αφού λοιπόν κούνησε το δάχτυλο στην γερμανίδα καγκελάριο ζητώντας της να αλλάξει την Ελλάδα και όχι να μας στέλνει λεφτά, ίδρυσε και το κόμμα του. «Δέχτηκα καιταιγισμό συγχαρητήριων επιστολών από πολίτες για αυτή την κίνησή μου» κομπάζει.    

Η αλήθεια είναι ότι τα νότια προάστια της Αττικής και ο επιχειρηματικός κόσμος όλης της χώρας τον στήριξαν είτε βάζοντας υποψηφιότητα στο κόμμα είτε ψηφίζοντάς τον. Έτσι σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο ο Βολιώτης επιχειρηματίας (με τη δική του εταιρεία επικοινωνίας) έγινε γνωστός στην πολιτική σκηνή με το σύνθημα «όχι άλλοι επαγγελματίες πολιτικοί στη Βουλή».   

Πιθανόν να εννοεί «ας γεμίσουν τα έδρανα της Βουλής οι τεχνοκράτες επιτέλους», λένε οι κακεντρεχείς καθώς έχει ταχθεί υπέρ της παρουσίας τεχνοκρατών σε κομβικά υπουργεία, ενώ υποστηρίζει θερμά ότι όλοι οι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον 5 χρόνια ενσήμων πριν στρογγυλοκάτσουν στα υπουργεία.   

Πιστεύει στον άκρατο φιλελευθερισμό, στην πάταξη της διαφθοράς, στη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα ευέλικτα ωράρια εργασίας και το κόμμα του λειτουργεί με την αρχή των ανοιχτών διαδικασιών.   

Υποσχέθηκε προεκλογικά, δε, ότι θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία και σύνταξη και ότι θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Και πάνω που πολλοί ψηφοφόροι νόμισαν ότι ακούν το  πρόγραμμα της Δράσης, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι έγιναν μεν συζητήσεις (λίγο πριν τις εκλογές) για συνεργασία της Δημιουργίας Ξανά με την Δράση, αλλά δεν ευδοκίμησαν.     

Το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς φαίνεται τον δικαίωσε απόλυτα.    

Τα δικά του… χρόνια ενσήμων!
   

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1961. Τέλειωσε εκεί το Λύκειο . Το 1978 ως πρωτοετής στην ΑΣΟΕΕ εγκαθίσταται στην Αθήνα. Εντρύφησε στα Οικονομικά και στην Κλασική Μουσική (κιθάρα, πιάνο). Εργάστηκε, αδιάκοπα, από 17 ετών, και στους δύο χώρους, εκτός από την περίοδο 1984 –1986, όταν και υπηρέτησε τη θητεία του στο πεζικό.    

Στο χώρο της Τέχνης εργάσθηκε από το 1978 μέχρι  το 1991 ως καθηγητής σε Ωδεία, σολίστας, συνθέτης (μουσικής για θέατρο στη Γερμανία) ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ελλάδα και στην Γερμανία, όπου έζησε τη διετία 1989 – 1991.    

Στο χώρο του marketing βρίσκεται  από το 1991 έως σήμερα: σύμβουλος marketing και επικοινωνίας, κειμενογράφος, δημιουργικός διευθυντής στη διαφήμιση. Ξεκίνησε από πολυεθνικές διαφημιστικές  και το 1996 δημιούργησετη δική μου εταιρεία επικοινωνίας, τη REVERSE.   



(newpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου