Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πορτοκαλάδα για τις επιπτώσεις του junk food

Nέα αμερικάνικη έρευνα ανακάλυψε πως ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι μαζί με όλες εκείνες τις junk λιχουδιές του fast food μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό. Εξουδετερώνει την καούρα και το φούσκωμα που προκαλεί το ανθυγιεινό φαγητό και προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία.


Η έρευνα ζήτησε από 3 ομάδες των 10 ανδρών ηλικίας από 20 έως 40 ετών να πάρουνένα πρωινό πλούσιο σε λιπαρά και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Η μία ομάδα συνόδευσε το πρωινό της με στυμμένο φυσικό χυμό πορτοκάλι, ενώ οι άλλες δύο κατανάλωσαν κάποιο αναψυκτικό ή νερό. Η ανάλυση των αιματολογικών εξετάσεων πριν και μετά το γεύμα ήταν ενδεικτική των ευεργετικών επιδράσεων του πορτοκαλιού.

Το πορτοκάλι συνέβαλε επίσης στην συγκράτηση μιας τιμής της ινσουλίνης στο αίμα, πράγμα που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη του διαβήτη.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Buffalo της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν πως τα φλαβοϊδή που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στο πορτοκάλι έχουν την ικανότητα ναμετριάσουν την ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό ένα γεύμα με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες.

(newpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου