Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Ο Καραμανλής τα ‘λεγε…»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, Γιάννης Παπαθανασίου, μίλησε χθες στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το έλλειμμα και την ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

«Ξεκίνησε το 2009 και αυτό όχι απλώς δεν το αρνούμαι, αλλά το 2009 η κρίση ήταν παγκόσμια. Δεν φαντάζομαι ο Παπαθανασίου και ο Καραμανλής να φταίνε για το ό,τι συνέβη στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αμερική…».


Ο Καραμανλής τα έλεγε !

«Έλεγε ότι η κρίση θα την αγγίξει λιγότερο και πράγματι η κρίση ήρθε στην Ελλάδα με έξι μήνες καθυστέρηση…Στην αρχή φάνηκε ότι θα άντεχε, αλλά στη συνέχεια ασφαλώς και δεν άντεξε, όπως δεν άντεξαν και οι άλλες χώρες. Το Μάρτιο του 2009, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντάς τους ότι βασικό πρόβλημα της χώρας είναι το μεγάλο χρέος και θα πρέπει να συμφωνήσουν, τουλάχιστον, στο στόχο να το μειώσουμε. Και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι»…».

«Δεν κρύψαμε κανένα έλλειμμα. Αυτό είναι απολύτως αποδεδειγμένο ότι ήταν πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αυξήσει το έλλειμμα. Όσον αφορά την αυτοκριτική, σας λέω εκ των υστέρων, ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί στα μέτρα που είχαμε πάρει, παρόλες τις λυσσαλέες αντιδράσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο».

Ισχυρή πλειοψηφία είναι ο στόχος της ΝΔ

« Υποστηρίζω ότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να έχει ισχυρή πλειοψηφία, προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει ανάγκη η χώρα. Έχουμε δει και τις πολυκομματικές κυβερνήσεις, όπου «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει» και υπάρχουν σημαντικές διαφορές βασικών στόχων, που ασφαλώς δεν βοηθούν να πάρουμε τις γρήγορες αποφάσεις που χρειάζονται».

(politis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου