Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μάθετε πού ταιριάζετε πολιτικά! (Ερωτηματολόγιο)

Είτε έχετε αποφασίσει τι θα ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές είτε ανήκετε στους «αναποφάσιστους», το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει -τουλάχιστον- να δείτε που ταιριάζετε πολιτικά σε σχέση με τις θέσεις των -πολλών πλέον- κομμάτων.


Το ‘helpmevote’ είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων, δηλαδή ένας Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου (Voting Advice Application ή VAA).
Σύμβουλοι Ψήφου χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές.

Η πρωτοβουλία ‘helpmevote’ είναι ένα ακαδημαϊκό έργο, που δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης. Το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί από ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βάση τη διεθνή σχετική βιβλιογραφία και εμπειρία. Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν καμία επίδραση στο σχεδιασμό του έργου ενώ όλες οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν με την ευθύνη της ερευνητικής ομάδας.

Πώς κωδικοποιούνται οι θέσεις των κομμάτων; Από ερευνητική ομάδα ειδικών βάσει του πολιτικού προγράμματος, της κομματικής ταυτότητας και των δημοσίων δηλώσεων των στελεχών τους και αντίστοιχες απαντήσεις των κομμάτων (αν είναι διαθέσιμες) στο ερωτηματολόγιο.

Η ομάδα ανάπτυξης του προγράμματος:

- Θόδωρος Χατζηπαντελής: Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας
- Ιωάννης Ανδρεάδης: Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ερευνητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας.

Κάντε το Test !

http://www.helpmevote.gr/

(aixmi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου