Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Iταλία:Νέες συλλήψεις για τα στημένα, στο μικροσκόπιο το Μίλαν-Μπάρι

Η διερεύνηση του νέου σκανδάλου (σ.σ με την επονομασία Last Bet) των στημένων αγώνων στην Ιταλία έχει μπει αισίως στην τρίτη του φάση, με νέα στοιχεία να προκύπτουν και ακόμα δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως τέσσερις περυσινοί αγώνες της Μπάρι στη Serie θεωρούνται ύποπτοι για χειραγώγηση. Πρόκειται για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Μίλαν (1-1) και την Παλέρμο (2-1) και τις εντός έδρας με Ρόμα (2-3 με γκολ στο 95') και Σαμπντόρια (0-1). Η έρευνα έδειξε ότι ένας 44χρονος άνδρας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο κύκλωμα που έστεινε τους αγώνες και τους ποδοσφαιριστές της Μπάρι. Πρόκειται για αγώνες που διεξήχθησαν στο διάστημα Μάρτιος-Μάιος του 2011.
Τα δύο νέα πρόσωπα που φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ο τερματοφύλακας της Πιατσέντζα Μάριο Κασάνο και ο Άντζελο Ιακοβέλι, άτομο το οποίο εμπλέκονταν με τα της Μπάρι. Ο εισαγγελέας της Κρεμόνα διέταξε την προφυλάκισή τους και πλέον ανέρχονται στους 33 αυτοί που έχουν καταλήξει στη φυλακή για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.
Ο Κασάνο κατηγορείται ότι "έστησε" τέσσερις αγώνες της Πιατσέντζα στο πρωτάθλημα της Serie B, όσον αφορά τις περιόδους 2008-09 και 2010-11. Σε ένα εξ' αυτών είχε βρει αντίπαλό του τον Κριστιάνο Ντόνι της Αταλάντα, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει για την κατάληξη μίας εκτέλεσης πέναλτι. Ο πρώην αρχηγός της Αταλάντα έχει αποδεχθεί την ενοχή του.
Εκ των συλληφθέντων ξεχωρίζει βέβαια ο πρώην άσος του Ηρακλή Μπέμπε Σινιόρι.

(contra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου