Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

“Aγκάθι” οι συντάξεις για τη συμφωνία με την τρόικα

Μεγάλο "αγκάθι" για να επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα η περικοπή των συντάξεων στη μαραθώνια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών, έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι έχουν νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την τριμερή.


Σε δήλωση - χρησμό προέβη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αποχώρησε πρώτος από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών λέγοντας:

"Ο αρνηθείς δε μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- σε όλη τη ζωή του".

Πάντως αργότερα από τα γραφεία του ΛΑΟΣ πρόσθεσε ότι στηρίζει όποιες αποφάσεις ληφθούν:

«Ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Τιμώ την προσπάθεια όλων, του πρωθυπουργού και των αρηγών. Ομως επειδή η χώρα περνάει μια πολύ μεγάλη δοκιμασία, δεν μπορώ μέσα σε μία ώρα να προσδιορίσω το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια, χωρίς τις διαβεβαιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τουτου κατέθεσα τις ενστάσεις μου και τους είπα "όποιες σωστές αποφάσεις πάρετε θα είμαι κοντά".»

Η σύσκεψη διεκόπη προκειμένου ο Λουκάς Παπαδήμος να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια ύστατη προσπάθεια διαπραγμάτευσης σε ανώτατο δυνατό επίπεδο, με σκοπό να υπάρξει απάλυνση κάποιων από τα μέτρα.

Οι αρχηγοί κατέφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Προσερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας, με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις».

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη τελικά, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, το Eurogroup όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, Zαν Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ματαίωσης του Eurogroup. «Θα αποφασίσω απόψε αν θα υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup αύριο το βράδυ» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εξαρτάται από την έκβαση των συζητήσεων στην Αθήνα» μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου