Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Νέο σοκ για Άρσεναλ, σε μπελάδες η Τσέλσι

Η... διαβολοβδομάδα ολοκληρώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Άρσεναλ, η οποία έμεινε εκτός αγγλικού κυπέλλου, χάνοντας 2-0 από τη Σάντερλαντ.







Τρεις ημέρες μετά τον εφιάλτη που έζησε στο Σαν Σίρο, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήγε στο "Στάδιο του Φωτός" με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Οι "μαύρες γάτες" όμως έριξαν αλάτι στις ανοικτές πληγές των Λονδρέζων και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά. Το τέρμα του Ρίτσαρντσον στο 40' και το αυτογκόλ του Τσαμπερλέιν στο 78' (σε μια άτυχη στιγμή) καθόρισαν τη μοίρα του αγώνα και χάρισαν στο σύνολο του Μάρτιν Ο'Νιλ μια σπουδαία πρόκριση. Αν στο 32' ο Γουέμπ χρέωνε παράβαση στο μαρκάρισμα πάνω στον φαν Πέρσι, η συνέχεια ίσως ήταν διαφορετική, μόνο που ο Βενγκέρ με την εικόνα που παρουσιάζει η Άρσεναλ δεν μπορεί να στέκεται εκεί..
Η Τσέλσι απέτυχε να νικήσει την Μπέρμιγχαμ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στον επαναληπτικό του "Σεντ Άντριους". Η πίεση στο στρατόπεδο των "μπλε", απόρροια των διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων, έγινε αφόρητη όταν στο 21' ο Ντέιβιντ Μέρφι άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Μίντλαντς και αμέσως μετά, στο 23', ο Χουάν Μάτα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού ο Ντόιλ). Ο Βίλας-Μπόας αναγκάστηκε να ρίξει στη μάχη Ντρογκμπά - Καλού (προέρχονταν από το Κόπα Άφρικα) και τουλάχιστον στο 62' ο Στάριτζ, με εύστοχη κεφαλιά, έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του Λονδίνου, η οποία αλήθεια είναι ότι διάγει μία από τις χειρότερες περιόδους των τελευταίων ετών.




Με δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο η Έβερτον ξεπέρασε χωρίς κόπο το εμπόδιο της Μπλάκπουλ. Ντρέντε στο 1' και Στρακουαλούρσι στο 6' εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν νωρίς στο παιχνίδι και δεν λάθεψαν όταν βρέθηκαν σε θέση βολής. Μετά το 2-0 η ομάδα του Μόγιες κατέβασε ταχύτητα, οι φιλοξενούμενοι ανέπτυξαν επιθετική δράση, αλλά ο Κέβιν Φίλιπς αστόχησε σε πέναλτι προς το φινάλε και την ευκαιρία να προσδώσει αγωνία στα τελευταία λεπτά.






Το ίδιο εύκολο ήταν το έργο της Μπόλτον στην έδρα της Μίλγουολ. Ένας πρώην παίκτης της Άρσεναλ και ένας της Λίβερπουλ, ο Ιάπωνας Μιγιαΐτσι, με προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, και ο Γάλλος Ενγκόνγκ, με σουτ εκτός περιοχής, σκόραραν στο 2-0 των "τρότερς", οι οποίοι στο πρωτάθλημα μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά, στο κύπελλο όμως έφτασαν ήδη στους καλύτερους οκτώ.

Η Νόριτς ήταν η ομάδα της πρώτης κατηγορίας που έπεσε θύμα έκπληξης. Στο "Κάροου Ρόουντ" μολονότι τα "καναρίνια" ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα με τον Χούλαχαν το γκολ του Σεντ Λέτζερ στο 5', δεν βρήκαν τρόπο να απαντήσουν στο 1-2 της Λέστερ από τον Νάτζεντ στο 71' και έμειναν εκτός συνέχειας.
Τα αποτελέσματα της φάσης 16
Τσέλσι - Μπέρμιγχαμ 1-1
(62' Στάριτζ - 21' Μέρφι)
Έβερτον - Μπλάκπουλ 2-0
(1' Ντρέντε, 6' Στρακουαλούρσι)
Μίλγουολ - Μπόλτον 0-2
(4' Μιγιαΐτσι, 59' Ενγκονγκ)
Νόριτς - Λέστερ 1-2
(23' Χούλαχαν - 5' Σεντ Λέτζερ, 71' Νάτζεντ)
19:15 Σάντερλαντ - Άρσεναλ
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
14:00 Κρόουλι - Στόουκ
16:00 Στιβενέιτζ - Τότεναμ
18:30 Λίβερπουλ - Μπράιτον

(contra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου