Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Είναι "Ταύρος"...


Με ηγέτη τον Derrick Rose (32 πόντοι) οι Bulls επικράτησαν δύσκολα με 105-102 μέσα στη Νέα Υόρκη των Knicks και επέστρεψαν στις νίκες. Πήγαν στράφι οι 34 πόντοι του Stoudemire.



Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Οι Bulls ήθελαν τη νίκη όσο και οι Knicks. Στο τέλος όμως η ψυχραιμία των Ταύρων στις βολές και η αδυναμία των Knicks να πετύχουν ένα μεγάλο σουτ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση είχε ως αποτέλεσμα το Chicago να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη.

Με τον Amare Stoudemire (34 πόντοι) να σημειώνει τους 9 από τους 12 πρώτους πόντους των Knicks, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-9 στο ξεκίνημα του αγώνα. Τα τρίποντα του Kyle Korver όμως, που είχε 9 πόντους στην πρώτη περίοδο, βοήθησαν το Chicago να ξεφύγει με 23-17, για να έρθει ο Derrick Rose που σημείωσε 8 πόντους στο ίδιο διάστημα για να κάνει το σκορ 29-23, πριν λήξει η πρώτη περίοδος με το σκορ 29-25.







Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι Bulls συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, παρά το πέρασμα του Rose στον πάγκο. Ο C.J Watson ήρθε με φόρα και σημείωσε 10 πόντους στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, κρατώντας μπροστά στο σκορ τους Ταύρους με 42-35. Και όταν επέστρεψε στο παρκέ ο Rose οι Bulls κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με 13 πόντους (55-42), με τον σταρ της ομάδας να έχει 10 πόντους και 9 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, που βρήκε το Chicago να προηγείται με 55-44 παρά τους 18 πόντους του Stoudemire.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Bulls θα ξέφευγαν με 12 πόντους (60-48), συντηρώντας σχετικά εύκολα μία διαφορά γύρω στους 10 πόντους. Κάπου εκεί όμως θα ερχόταν η αντίδραση των Knicks. Με τον Tyson Chandler να βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση οι Knicks έτρεξαν ένα σερί 8-0, μετατρέποντας το 66-56 σε 66-64, κάνοντας ντέρμπι το παιχνίδι.

Οι Bulls θα αντιδρούσαν άμεσα ξεφεύγοντας εκ νέου με 72-64, ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Carmelo Anthony. O Melo σημείωσε 12 από τους 26 πόντους του στο τρίτο δωδεκάλεπτο, καταφέρνοντας να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (75-75).  Μία τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Chandler όμως έδωσε μία ανάσα στους Bulls, που έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 77-75.

Στην τέταρτη περίοδο η μάχη θα συνεχιζόταν. Αρχικά ο Rose πήρε από το χέρι τους Bulls, κάνοντας το σκορ 95-88, σημειώνοντας 14 πόντους στα πρώτα εφτά λεπτά του τέταρτου δωδεκάλεπτου. Κάπου εκεί όμως ο ηγέτης των Bulls θα σιωπούσε, κάτι που θα εκμεταλλευόντουσαν οι Knicks. Με τον Stoudemire να συνεχίζει να σκοράρει, παίρνοντας βοήθειες και από τον Landry Fields (17 πόντοι), οι γηπεδούχοι θα μείωναν σε 101-100.

Στο τέλος όλα θα κρίνονταν στην γραμμή των βολών. Ο Kyle Korver (16 πόντοι) θα έκανε το σκορ 103-100 με δύο βολές με 13 δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του αγώνα, για να αστοχήσει στη συνέχεια σε τρίποντο ο Stoudemire. O Taj Gibson με 1/2 βολές θα έκανε το σκορ 104-100, για να κάνει ο Anthony  το σκορ 104-102 με 2/2 βολές. Στην συνέχεια ο Rose είχε 1/2 βολές, για να αστοχήσει με την λήξη του αγώνα ο Anthony σε τρίποντο σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, για να πάρουν τη νίκη οι Bulls με 105-102.


Βρήκε τη λύση

Βλέποντας όλη την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του ο Derrick Rose έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο ΝΒΑ. Σκόραρε με όποιον τρόπο είναι ανθρωπίνως δυνατό ανάμεσα από τρεις και τέσσερις παίκτες. Τα ακροβατικά καλάθια του ηγέτη των Bulls δίνουν άλλη αίσθηση στα παιχνίδια της ομάδας. Με την διαφορά ότι δεν σημειώνονται σε βάρος της ουσίας. Ο Rose τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους και 13 ασίστ, όντας σε άλλο ένα παιχνίδι συγκλονιστικός. Και ας αστόχησε πάλι σε μία βολή στο τέλος του αγώνα.


Πήρε θάρρος ο ρούκι

Ο Jimmy Butler βρήκε χρόνο συμμετοχής λόγω των απουσιών των Luol Deng και Rip Hamilton και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ο απόφοιτος του κολεγίου του Marquette έμεινε 20 λεπτά στο παρκέ και – το κυριότερο – σχεδόν σε όλο το κρίσιμο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Ο λόγος; Η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στον Anthony, τον οποίο κράτησε στους 4 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Δεν έμεινε όμως εκεί σημειώνοντας και 7 πόντους στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου σουτ που έκανε το σκορ 101-96 με ένα λεπτό να μένει για τη λήξη του αγώνα.


‘’Ψάχναμε εξιλέωση’’

Πολλή σημαντική χαρακτήρισε από άποψη ψυχολογίας τη νίκη επί των Knicks o Derrick Rose: “Χθες χάσαμε από μία καλή ομάδα (σ.σ Sixers) και σήμερα ψάχναμε κατά κάποιον τρόπο μία εξιλέωση μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Ήταν μία σπουδαία νίκη για εμάς, ειδικά αν σκεφτούμε τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε. Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει από τον πάγκο όμως έχουν βοηθήσει σημαντικά σε σημείο που δεν φαίνονται οι απουσίες που έχουμε’’.

Στο τέλος ο Rose δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη βολή που έβαλε αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με τις δύο που έστειλε στο σίδερο στον αγώνα με τους Heat, αλλά και για τα τρελά καλάθια που πέτυχε: ‘’Ευτυχώς σήμερα έβαλα τουλάχιστον μία βολή. Όσο για μερικά τρελά σουτ που πέτυχα, όλα οφείλονται στην προπόνηση. Κάθε μέρα πηγαίνω στο γήπεδο και δοκιμάζω τέτοια σουτ και ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός να βάλω μερικά παρόμοια σουτ σήμερα’’.



(sport24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου