Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, εάν θέλει δημοκρατία»

Ο αρθρογράφος των Financial Times Wolfgang Münchau αναλύει το δίλημμα του Wolfgang Schauble κι επεξηγεί γιατί η γερμανική πρόταση για αναβολή των εκλογών είναι ανήθικη...

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο αρθρογράφος των FT: «Όταν ο Wolfgang Schäuble πρότεινε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αναβάλει τις εκλογές ως όρο για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση, ήξερα ότι το παιχνίδι θα τελείωνε σύντομα. Είμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποτρέψει μία ‘’λανθασμένα’’ δημοκρατική επιλογή. Παρόμοια με αυτή είναι και η πρόταση να γίνουν τελικά εκλογές, αλλά να σχηματιστεί μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλει την κυβέρνηση της επιλογής της στην Ελλάδα, την πρώτη αποικία της ευρωζώνης.



Αντιλαμβάνομαι το δίλημμα του κ. Schäuble
. Έχει θεμελιώδες καθήκον απέναντι στο Κοινοβούλιό του και του ζητείται να υπογράψει ένα πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος αμφιβάλλει ότι θα λειτουργήσει. Απελευθερώνοντας το ποσό πριν από τις εκλογές είναι παράτολμο. Τι σταματά τη νέα ελληνική κυβέρνηση και μια νέα Βουλή από το να αλλάξει εντελώς μονομερώς τη συμφωνία; Η Ελλάδα έχει κακές επιδόσεις στην εφαρμογή των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί. Η δυσπιστία είναι κατανοητή. Αλλά για να ξεπεραστεί αυτή, η ευρωζώνη επιζητά διαβεβαιώσεις που είναι απίστευτες ακραίες».

(real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου