Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άλωση της Πόλης...

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 56-77


Σοβαρός και πειθαρχημένος από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 77-56 τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και... διόρθωσε το λάθος της εντός έδρας ήττας από την Ούνιξ.

Έτσι κρίθηκε
Συγκρίνοντας τον Παναθηναϊκό της προηγούμενης εβδομάδας με αυτόν στην Πόλη, πρόκειται για δύο άλλες, εντελώς διαφορετικές, ομάδες. Σίγουρα η Ούνιξ είναι πιο δεμένο -και πάνω απ' όλα σοβαρό- σύνολο από τη Φενέρ, όπως και να 'χει όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έβαλαν το... χεράκι τους για να αποκτήσει το παιχνίδι συγκεκριμένη μορφή: την ελληνική ομάδα να οδηγεί σταθερά από την πρώτη επίθεση και τους γηπεδούχους να κυνηγούν διαρκώς χωρίς να γίνονται απειλητικοί.
Ο Καϊμακόγλου έβαλε τα σουτ (3/4 τρίποντα), ο Μπατίστ τέλειωσε τις επιθέσεις από μέσα και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αρχικά 16-4 και 29-11, σκορ που έδειξαν προς τα πού θα κινηθεί το ματς. Με τέτοια διαφορά το "τριφύλλι" είχε... κάβα σε διαστήματα που δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό στην επίθεση, όταν δηλαδή αποσύρθηκε ο Μπατίστ και κουράστηκε ο Διαμαντίδης. Αμυντικά πάντως συνέχισε στο ίδιο επίπεδο ενέργειας και ανάγκασε τους ούτως ή άλλως επιπόλαιους παίκτες του Σπάχια σε κακές επιλογές (χαμένο κάρφωμα, βήματα σε αιφνιδιασμό).
Η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο μειώθηκε τρεις φορές στους 11 πόντους (27-38, 34-45, 47-58), αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η ομάδα του Ομπράντοβιτς, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και χωρίς να πανικοβληθεί, αποκατέστησε την τάξη. Πότε ο Καλάθης, πότε ο Διαμαντίδης, πότε ο Σάτο και στο φινάλε ο Λόγκαν κατέστησαν σαφές ότι επιστροφή δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τη Φενέρ. Με σοβαρότητα και πειθαρχία μέχρι τέλους, ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε κανένα δικαίωμα.
Τα δεκάλεπτα: 9-24, 22-36, 43-58, 56-77

(contra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου