Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι πραγματικά ήταν οι αδελφοί Ντάλτον;

Όταν ακούει κάποιος το όνομα Ντάλτον, το μυαλό του πάει στην κακή συμμορία αδερφών που πάντα νικούσε ο Λούκυ Λουκ. Κι όμως, οι Ντάλτον δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας των Γκοσινί και Μορίς, αλλά υπαρκτές προσωπικότητες.


Η συμμορία των Ντάλτον έδρασε στην αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892 και αποτελούνταν όντως από 4 αδέρφια, τους Γκράτον, Γουίλιαμ, Μπομπ και Έμετ, οι οποίοι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των δυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, όπου διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες.

Αρχικά, και οι τέσσερις προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο νόμο, ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγαλύτερου αδερφού τους, Φρανκ Ντάλτον, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1887 ενώ προσπαθούσε να συλλάβει έναν κλέφτη αλόγων.

Σιγά σιγά όμως, άρχισαν να δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Ο Μπομπ, ο πιο οξύθυμος από τους τέσσερις, ενώ ήταν βοηθός σερίφη σε ηλικία 19 ετών, πυροβόλησε έναν άνδρα και τον σκότωσε ακαριαία, ενώ λίγο αργότερα κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή λικέρ στην Ινδιάνικη επικράτεια. Την ίδια περίοδο, ο αδερφός του Γκράτον κατηγορήθηκε για κλοπή αλόγου, ένα αδίκημα για το οποίο προβλεπόταν θανατική ποινή, ωστόσο κατάφερε να τη γλυτώσει.

Η δολοφονία του Φρανκ Ντάλτον και η ταραχώδης ζωή του Μπομπ, σε συνδυασμό με την απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας για την κατασκευή του σιδηροδρόμου, οδήγησαν τα αδέρφια στη παρανομία.

Έτσι, ο Μπομπ, έφτιαξε στην αρχή μια συμμορία μαζί με τον αδερφό του Έμμετ και μερικούς άλλους παράνομους της άγριας Δύσης, στην οποία αργότερα εισχώρησαν ο Γκράτον και ο Γουίλιαμ.

Στις 5 Οκτωβρίου 1892, η συμμορία Ντάλτον επιχείρησε τη τελευταία της παράνομη ενέργεια. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφιβιλ του Κάνσας έγιναν αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν όλοι εκτός από τον Έμετ, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια.


 
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου