Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γκάμπριελ: Προτείνει "πάγωμα" λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό

Ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


«Γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η ΕΕ στο πάγωμα των λογαριασμών πλουσίων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν», διερωτάται ο κ. Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ζήτηση.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Σημειώνεται, τέλος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό του ARD, το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει εκφράζει το 43%.

(epikaira)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου