Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αγγλία: Παραιτήθηκε από την εθνική ο Καπέλο

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός προπονητής παραιτήθηκε σήμερα μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας (FA), Ντέιβιντ Μπερνστάιν, και όλα δείχνουν πως αιτία αποτέλεσε η δημόσια στήριξή του στον Τζον Τέρι.


«Οχι βέβαια», ήταν η προ διημέρου απάντηση του "ντον Φάμπιο", όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της ομοσπονδίας να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον "κάπτεν" της Τσέλσι! Ο Τέρι "καρατομήθηκε", καθώς εκκρεμεί δίκη για ρατσιστική συμπεριφορά, με θύμα τον Αντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ. Μετά από 48 ώρες, ο Καπέλο αποτελεί παρελθόν από την εθνική και η Αγγλία βρίσκεται σε αναζήτηση του 16ου ομοσπονδιακού προπονητή της.

Η ανακοίνωση της FA οριστικοποίησε το διαζύγιο: «Σε συνάντηση που κράτησε παραπάνω από μία ώρα, η παραίτηση του Φάμπιο έγινε δεκτή. Τόσο σήμερα, όσο και σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αγγλία, ο Φάμπιο επέδειξε άκρως επαγγελματική συμπεριφορά. Δεχθήκαμε την παραίτηση θεωρώντας πως είναι η πιο σωστή απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φάμπιο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην εθνική ομάδα και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο μέλλον».

Η θητεία του στα "Τρία Λιοντάρια" είχε διάρκεια 50 μηνών, αφού προσελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου του 2007, μετά την αποτυχία του Στιβ ΜακΛάρεν να οδηγήσει την ομάδα στους τελικούς του EURO 2008. Ο Φάμπιο Καπέλο καθοδήγησε τους Αγγλους σε 42 επίσημους αγώνες, με απολογισμό 28 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ συμμετείχε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, όπου αποκλείστηκε στη φάση των "16" με βαριά ήττα (4-1) από τη Γερμανία.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου