Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολα ο Παναθηναϊκός...

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιρο και ο Χάρης Μαυρίας σκόραραν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και χάρισαν την πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό (2-0) μέσα στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη

Αγωνιστική: 22η
Διαιτητής: Τάσος Κάκος
Σκόρερ: 55' Σιμάο, 59' Μαυρίας
Κίτρινες: 32' Μπέτο, 33' Σιμάο, 64' Βιτόλο
Κόκκινες:-
Γήπεδο: "Παγκρήτιο"
Η εικόνα του αγώνα
Είναι από τις λίγες (ελάχιστες, για την ακρίβεια) φορές που η απώλεια ενός βασικού παίκτη (κατά τη διάρκεια μάλιστα του αγώνα) οφέλησε τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Κατσουράνης, ταλαιπωρημένος από μία ίωση που τον καθήλωσε στο κρεβάτι για τρεις ημέρες, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, δίνοντας τη θέση του στον Χάρη Μαυρία. Αίφνης, η εικόνα των "πρασίνων" άλλαξε άρδην.
Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου (χωρίς Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα) ήταν αργός, προβλέψιμος στο παιχνίδι του, εύκολη λεία για έναν αντίπαλο, όπως ο Εργοτέλης, που ήθελε κατά προτεραιότητα να αμυνθεί. Οι αριθμοί του αγώνα μέχρι το 45' (55-45 κατοχή για τους πράσινους και 4-0 τελικές) δεν έλεγαν την αλήθεια καθώς η μοναδική ευκαιρία ήταν αυτή με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 31'.
Το έργο της επανάληψης ήταν τελείως διαφορετικό. Τοποθετούμενος στο δεξί άκρο, ο Χάρης Μαυρίας χάρισε ποιότητα και ταχύτητα ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας πολύ πιο ουσιαστικά. Το γκολ του Σιμάο στο 55' (από κόρνερ του Κλέιτον) απλοποίησε τα πράγματα και πριν ο Εργοτέλης προλάβει να οργανώσει την αντίδρασή του ήρθε και το 2-0 του Μαυρία για να σημάνει το πρόωρο τέλος του ματς.
Υπερβολικό να λέει κανείς ότι ένα ποδοσφαιρικό ματς έληξε ουσιαστικά στο 60' με το σκορ στο 2-0 αλλά αυτός ο Εργοτέλης, χωρίς Λεάλ, Μπούντιμιρ, Ολίσε, λίγα πράγματα μπορούσε να κάνεις. Ο Παναθηναϊκός κράτησε με άνεση την μπάλα στα πόδια του με πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλόπουλο, ο Φερέιρα φρέσκαρε την ομάδα του και οι πρωτοπόροι έριξαν το μπαλάκι του άγχους στον Ολυμπιακό.
MVP
Μπήκε στο 46' και ενώ στον αγώνα δεν υπήρχε σκορ. Δεκαετρία λεπτά αργότερα, ο φωτεινός πίνακας του Παγκρητίου έγραφε "Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2".  Πρωταγωνιστής σ'  αυτό το διάστημα που έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των πρωτοπόρων ο Χάρης Μαυρίας και όχι μόνο γιατί πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
Kλειδί αγώνα
Το νέο αγωνιστικό λουκ του Παναθηναϊκού στην επανάληψη αλλά και η ποιότητα των μέσων του. Ο Εργοτέλης δεν είχε τις απαντήσεις που χρειάζονταν για να παραμείνει ανταγωνιστικός.
Aδύναμος Κρίκος
Ούτε μία τελική προσπάθεια στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα για τον Εργοτέλη. Πως να διεκδικήσουν έστω και τον πόντο οι Κρητικοί;

(contra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου