Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι γαλάζιοι βλέπουν «φάντασμα» Καραμανλή πίσω από τα 21 «οχι»

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τον αναπάντεχα μεγάλο αριθμό γαλάζιων βουλευτών που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο και οδηγήθηκαν ήδη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κόμματος.

Στα υψηλά κλιμάκια της Συγγρού υπάρχει μεγάλη ενόχληση γιατί τις προηγούμενες ημέρες η πληροφορηση που έφτανε από τους αρμόδιους στη Βουλή ήταν πώς ο αριθμός των «ανταρτών» δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει τους δέκα.


Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» - που όμως δεν εκφράζουν την επίσημη κομματική γραμμή και τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά- διοχετεύουν υπογείως σενάρια που εμπλέκουν τον Κώστα Καραμανλή με κάποιους από τους βουλευτές που αρνήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο στο νέο Μνημόνιο.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο ψήφισε ανοικτά υπέρ της δανειακής σύμβασης αλλά φρόντισε να διαμηνύσει ότι αυτό πρέπει να κάνει όλη η Κ.Ο. της ΝΔ, ορισμένοι μεσαίου βεληνεκούς γαλάζιοι παράγοντες στη Βουλή και στη Συγγρού , θέτουν εν αμφιβόλω την προσπάθεια που ο κ. Καραμανλής κατέβαλε.

Το κυριότερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι πώς ανάμεσα στους βουλευτές υπάρχουν πρόσωπα τα οποία συνδέονται με πολύχρονη προσωπική και πολιτική σχέση με τον Κώστα Καραμανλής όπως ο Γιώργος Βλάχος και ο Μαργαρίτης Τζίμας. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αν ο Καραμανλής σήκωνε το τηλέφωνο κι έλεγε σε έναν από αυτούς να μην καταψηφίσει , εκείνος θα τολμούσε να προχωρήσει» έλεγε ένας από τους παράγοντες οι οποίοι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και προσπαθούν να δικαιολογήσουν το κοινοβουλευτικό «στραπάτσο» για το οποίο δεν είχαν ενημερώσει αρμοδίως και εγκαίρως το επιτελείο Σαμαρά.

Οι ίδιοι βέβαια δεν εξηγούν για ποιό λόγο σκληροί Σαμαρικοί βουλευτές όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Ζήσης Τζηκαλάγιας καταψήφισαν την δανειακή σύμβαση. Πώς δηλαδή ο, Κώστας Καραμανλής μπορούσε - κατά τη δική τους λογική- να πείσει τους δικούς του προσωπικούς φίλους ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν το κατάφερε.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος αλλά και το στενό του επιτελείο δεν συμμερίζονται τέτοιου είδους προσεγγίσεις αλλά αντίθετα θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής έδωσε μάχη για να βοηθήσει το κόμμα στην δύσκολη αυτή ψηφοφορία.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου