Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι έξι σωματότυποι και ο τύπος του άντρα που αντιπροσωπεύουν!

Τι μαρτυράει για τον χαρακτήρα μας ο σωματότυπος μας;  Σας αποκαλύπτουμε  τους 6 τύπους σώματος και την “ερμηνεία” τους. Μπορεί εμείς οι άντρες να είμαστε “ειδικοί” όταν πρόκειται να βαθμολογήσουμε το σώμα μιας γυναίκας και να καταλάβουμε τον σωματότυπο της, αλλά κατά έναν περίεργο λόγο δεν συμβαίνει το ίδιο όταν πρέπει να αξιολογήσουμε το δικό μας σώμα.



Σας αποκαλύπτουμε  τους έξι  αντρικούς σωματότυπους και τον άντρα που αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με τους επιστήμονες του χθες και του σήμερα, για να βρείτε τον δικό σας τύπο, σύμφωνα με τις ομοιότητες.

 Η κατηγοριοποίηση των διάφορων “ειδών” του σώματος υπάρχει εδώ και πέντε αιώνες. Οι σανσκριτικές γραφές αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις σωματότυποι αντρών:

1) Βάτα

Το αδύνατο κορμί που ανήκει σε ένα άτομο αυθόρμητο, ενθουσιώδες και ενεργητικό.

2) Πίτα

 Ένα φυσιολογικό (σε βάρος) κορμί που ανήκει σε ένα άτομο με έντονη προσωπικότητα, αποφασιστικό αλλά και πολλές φορές ευέξαπτο. 

3) Κάπα 

Το υπέρβαρο κορμί που αντιπροσωπεύει ένα άτομο ήρεμο, σταθερό, με “εύκολο” χαρακτήρα. 

Από την άλλη, ο Αμερικάνος ψυχολόγος Γουίλιαμ Σέλντον (1899-1977) διαχώρισε τα σώματα σε άλλους τρεις τύπους και απέδωσε τα εξής χαρακτηριστικά του χαρακτήρα στο καθένα από αυτά: 

1) Εκτόμορφο 

Ένα άτομο ψηλό, αδύνατο, με “εύθραστο” παρουσιαστικό και μεγάλο κεφάλι. Ο άντρας αυτός είναι πνευματώδης, εσωστρεφής, ευσυνείδητος αλλά και νευρικός. 

2) Ενδόμορφο 

Ένα άτομο με καμπυλώδες σώμα που τείνει να είναι κοινωνικό, φιλικό και χωρίς πολλά άγχη.  Το άτομο αυτό έχει αδυναμία στο καλό φαγητό και τις ανέσεις. 

3) Μεσόμορφο 

Ένα άτομο με αθλητικό και μυώδες σώμα. Ο άντρας αυτός είναι ενεργητικός και εκρηκτικός σαν χαρακτήρας, του αρέσει να παίρνει ρίσκα, ενώ μερικές φορές είναι λίγο αναίσθητος στις προσωπικές του σχέσεις.

oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου