Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση κορυφής Γαλλίας - Ιταλίας - Γερμανίας

Αναγγέλθηκε εμφατικά, σήμερα στο Παρίσι, από τον πρόεδρο της Γαλλίας και από τον ιταλό πρωθυπουργό νέα, τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας.


Η συνάντηση κορυφής προγραμματίστηκε να γίνει την 20η του τρέχοντος μηνός, στην ιταλική πρωτεύουσα. Πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη θα ανταλλάξουν, ύστερα από την παρέλευση 14 ημερών, τις απόψεις τους για το μέλλον της ΕΕ : η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, ο ιταλός πρωθυπουργός Μόντι, ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί.

Τελειώνοντας τις συνομιλίες που είχε σήμερα στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξήρε δημόσια την ικανότητα, το θάρρος, την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων από τον κ. Μόντι «τον οποίο, άλλωστε, περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες», οπως είπε.

«Πιστεύουμε και στο ευρώ, πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη. Ολοι, λοιπόν, οι εταίροι ας πάρουμε τις επιβαλλόμενες αποφάσεις», υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι εστίασε στην «πειθαρχία στο δημοσιονομικό τομέα, σε όλα τα επίπεδα του κράτους».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Μόντι επισήμανε το «πόσο σπουδαία θα αποβεί η τριμερής» στη Ρώμη, ενόψει «του Eurogroup της 23ης του Ιανουαρίου, όπως και του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που συγκαλείται την 30η του ιδίου μηνός».

«Περίφημη ταύτιση απόψεων Ρώμης και Παρισιού», όσον αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, στο οικονομικό πεδίο, ήταν το συμπέρασμα του γάλλου πρόεδρος Σαρκοζί.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου