Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οι πλέον επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Δείτε τις:


10. Harare, Zimbabwe
Ανεργία 80%,πληθωρισμός 231.150.000%, δεν υπάρχουν αρκετά τυπογραφεία για να τυπώσουν χαρτονομίσματα των δισεκατομμυρίων, 1δολλάριο=4,67 τρισεκατομμύρια δολλάρια Ζιμπάμπουε.


world's worst places

9. Port Moresby, Papua New Guinea
Βιασμοί, ληστείες, φόνοι και AIDS μερικά από τα "προβλήματα" που σε πρόσφατη έρευνα κατέταξαν την πύλη επικοινωνίας των νησιών Παπούα με την Αυστραλία στην 137η θέση (από τις 140) των πόλεων με το καλύτερο επίπεδο ζωής.

world's worst places

8. Kinshasa, Democratic Republic of the Congo
Πριν από 37 όταν ο Ali και ο Foreman έδιναν έναν από τους ιστορικότερους αγώνες πυγμαχίας στην Κινσάσα,η χώρα λέγονταν Ζαϊρ και το μέλλον προδιαγράφονταν ρόδινο. Ακολούθησε ο δικτάτορας Μοbutu που μετέφερε όλο τον πλούτο της χώρας στην Ελβετία για πάρτη του και την κοπάνησε τη δεκαετία του 90 κατά την οποία ο εμφύλιος κόστισε τη ζωή σε 5 εκ κατοίκους της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Αφρικής. Με κατακεφαλήν εισόδημα 186 δολ το χρόνο λογικό να γίνεται της Πόπης στους δρόμους απόληστείες και δολοφονίες. Δεκάδες χιλιάδες ορφανά τριγυρνάνε στην πόλη, όπου απαγορεύονται οι φωτογραφίες!!

world's worst places

7. Rocinha favela, Rio de Janeiro, Brazil
Η Rocinha είναι η μεγαλύτερη φαβέλα του Rio de Janeiro και παρά την εκπληκτική της θέα είναι η περιοχή με την υψηλότερη εγκληματικότητα στον κόσμο.

world's worst places

6. Sana'a, Yemen
Η χώρα που αποτελεί το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάϊντα είναι από τις πιο φανατικές όσον αφορά την άσκηση του ισλάμ.Οι άνδρες κυκλοφορούν στους δρόμους με όπλα και αυτό επιβάλλεται από τη θρησκεία,λένε...

world's worst places

5. Monrovia, Liberia
Για τους 75.000 κατοίκους τουαλέτα αποτελούν οι ακτέςτου Ατλαντικού. Η χολέρα ενδημεί, ναρκωτικά και παιδική πορνεία είναι συνηθισμένα, ενώ νερό και φως αποτελούν χλιδή. Γνωστή μορφή της πόλης ο "General Butt Naked",ο γυμνός στρατηγός, που ηγούνταν μια ταξιαρχίας παιδιών και πήγαινε στις μάχες φορώντας μόνο το βρακί του και κρατώντας το Καλάζνικοφ, ενώ είχε κατηγορηθεί για ανθρωποθυσίες και κανιβαλισμό... σήμερα είναι υπουργός...

world's worst places

4. Ciudad Juarez, Mexico
Η αποκαλούμενη "παγκόσμια πρωτεύουσα των φόνων" βρίσκεται στα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ και τη χαρακτηρίζη η αλληλοεξόντωση των καρτέλ για τον έλεγχο της πύλης εισόδου των ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Ένα ποτάμι αποτελεί το σύνορο με τις ΗΠΑ και το αμερικάνικο Ελ Πάσο απέναντι έχει τη χαμηλότερη εγκληματικότητα των ΗΠΑ...

world's worst places

3. Cite Soleil, Port-au-Prince, Haiti
Το μεγαλύτερο σλάμ του Βορείου Ημισφαιρίου, όπου δεν υπάρχουν,σχολεία, νερό, ηλεκτρικό και υποδομές υγιεινής. Εγκληματικότητα στο ζενίθ, σε σημείο που να αποτελεί απαγορευμένη περιοχή ακόμα και για τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.

world's worst places

2. Kandahar, Afghanistan
Και μόνο ότι συνεχίζει να αποτελεί ουσιαστικά έδρα των Ταλιμπάν μετά από σχεδόν 10χρόνια παρουσίας των αμερικάνων τα λέει όλα... έκλεισε και το Fridays οπότε φαντάζεστε...

world's worst places

1. Mogadishu, Somalia
Σύμφωνα με το wikitravel το "Mogadishu είναι η πιο επικίνδυνη και με τη χαμηλότερη ισχύ του Νόμου,πόλη της Γης". Εμφύλιος για δεκαετίες, οδήγησε στο να βγαίνουν όπλα ακόμα και για την προτεραιότητα στο δρόμο. Οι εικόνες της ταινίας Black Hawk Down, γνωστές  σε πολλούς, αντικατοπρίζουν ένα μικρό δείγμα της καθημερινότητας, με την Κυβέρνηση να ελέγχει μόνο μερικά τετράγωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου