Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Κατσέλη σε σύγχυση: Ο Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ» τόνισε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η ατζέντα, ο «οδικός χάρτης» όπως είπε, με τον οποίο θα πάει στις εκλογές και όχι το ποιος θα ηγηθεί του κόμματος.


«Ο Παπανδρέου έχει ιστορικά συνδέσει το όνομά του με μία πολιτική που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βρέθηκε σε ένα χρηματοπιστωτικό τσουνάμι, κατόρθωσε να φτιάξει ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα μέχρι εκεί που μπόρεσε και άνοιξε κάποιες μεταρρυθμίσεις που είναι σημαντικές για τα επόμενα χρόνια» σημείωσε η πρώην υπουργός που πολλές φορές άσκησε σκληρή κριτική στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Η κ. Κατσέλη επανέλαβε πάντως ότι η ιδέα του δημοψηφίσματος ήταν λανθασμένη γιατί διατυπώθηκε ως πρόταση αφού είχε γίνει η σύναψη της σύμβασης. «Θα μπορούσε να ήταν ένα διαπραγματευτικό μας όπλο στις συζητήσεις με την τρόϊκα πριν από το καλοκαίρι» σημείωσε.

Η πρώην υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία αλλά και με ταχύτητα το έργο της ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα εντός του Δεκεμβρίου.

«Χρειάζεται να κλείσει η δανειακή σύμβαση το γρηγορότερο δυνατόν. Χρειάζεται σταθερότητα. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας» σημείωσε ενώ για το θέμα των εκλογών εκτίμησε ότι θα γίνουν την Άνοιξη αλλά πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να γίνουν όσο πιο γρήγορα γιατί φοβάμαι την απονομιμοποίηση της Δημοκρατίας».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πήρε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς Πάγκαλου σε Γαλλικό Κανάλι για τους «Αγανακτισμένους» σημειώνοντας πως «αγανακτισμένοι υπάρχουν σε κάθε ελληνική οικογένεια και μόνον τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν μπορούμε να κάνουμε για ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή που βλέπουν να μειώνονται τα εισοδήματά τους».

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου