Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα η ΑΕΚ!

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα οικονομικά της ΑΕΚ, όπως φαίνεται από τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί η UEFA στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, η «Ένωση» βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης, αφού το καλοκαίρι μολονότι πήρε την αδειοδότηση, έδειξε πως έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η «SportDay», οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιλαμβανόμενοι στον φάκελο διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους. 

Ο «Δικέφαλος» ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία διαπίστωσε ότι τα οικονομικά της ΑΕΚ χειροτερεύουν. Πλέον η υπόθεση περνάει στην πειθαρχική επιτροπή του FFP (financial fair play) και η «Ένωση» βρίσκεται εν αναμονή νέας ειδοποίησης για να απολογηθεί. 

Το χειρότερο, όμως, στην ιστορία είναι πως, παρότι η ΠΑΕ γνωρίζει το πρόβλημα, το τελευταίο διάστημα (περίπου δέκα μέρες) δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια. Έτσι, η… σωτηρία της ΑΕΚ βρίσκεται από την εξέλιξη της ιστορίας του Άραβα υποψήφιου επενδυτή ή να γίνει κάποιο… θαύμα, όμως θαύματα δεν γίνονται πλέον στις μέρες μας! 

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το financial fair play: «Οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζεις ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο) αρκεί να αποδεικνύεις με στοιχεία πως η θέση σου βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις». 

Όσον αφορά τις κυρώσεις από τη συγκεκριμένη κατάσταση, - όπως αναφέρει η SportDay - το χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ είναι να άρει η UEFA την αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

http://sosto-lathos.blogspot.com/2011/12/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου