Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού ο Άρης

Ο Αρης έβαλε... στοπ στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού, με τους κίτρινους να πανηγυρίζουν, παράλληλα, την παρθενική εντός έδρας νίκη τους, με 3-1. Εχοντας κορυφαίο τον Ούμπιντες, εξαιρετικούς τους Τόχα και Φατί στα χαφ και σκόρερ τους Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε δίκαια στο τρίποντο.

Οι πράσινοι έπεσαν από την κορυφή (κατοικοεδρεύει πλέον η ΑΕΚ) στην τρίτη θέση, έχοντας, ωστόσο δύο ματς λιγότερα από την Ενωση κι ένα από τον Ολυμπιακό.

Το 1-0 στο 12ο λεπτό, ήταν απόρροια του υπνωτισμένου ξεκινήματος του Παναθηναϊκού
, σε αντίθεση με την εικόνα του Αρη, που οι παίκτες του μπήκαν στην αναμέτρηση με το... μαχαίρι στα δόντια. Οι κίτρινοι είχαν κλείσει τους πράσινους στα καρέ τους, κέρδισαν 5 κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαν και 4 φάσεις, με τον Καπίνο να σταματάει τους Ούμπιντες, Ντίκο και Τσέζαρεκ, προτού ο τελευταίος τον νικήσει στο 12ο λεπτό, με προβολή, ύστερα από σέντρα του Μίσελ, βάζοντας... φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός άρχισε μετά το πρώτο τέταρτο να ισορροπεί το παιχνίδι και να βγαίνει σιγά-σιγά στην επίθεση κάνοντας τα πρώτα σουτ με τους Κατσουράνη, Κουίνσι και Λέτο, που ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Βελλίδη. Αντίθετα, ο Αρης στο 25' θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου, όταν ο Τσέζαρεκ βρέθηκε σε θέση βολής από μπαλιά του Ούμπιντες, όμως έχασε το κοντρόλ και ο Καπίνο πρόλαβε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Οι πράσινοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 35', όταν ο Κουίνσι συνδυάστηκε με τον Κλέιτον, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση από εκτέλεση φάουλ του Λέτο και τον Μπουμσόνγκ να νικάει στον αέρα τους Σανκαρέ και Ντίκο και με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε με τις δυο ομάδες ισόπαλες, ένα διπλό λάθος της πράσινης άμυνας (ασυνεννοησία Βύντρα με Καπίνο, με τον πρώτο να διώχνει σε... αχρείαστο κόρνερ και στη συνέχεια... τσάφ του Σαριέγκι) έδωσε τη δυνατότητα στον Ντίκο να βρεθεί σε θέση βολής και να βάλει ξανά τον Αρη μπροστά στο σκορ με 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τους κίτρινους, με τον Πρόμπιερζ να περνάει τον Νέτο στην θέση του Γιαννιώτα. Ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και αφού είδε τον Καπίνο να του αφήνει ελεύθερη την αριστερή γωνία, σημάδεψε εκεί, ο νεαρός γκολκίπερ έμεινε... άγαλμα και το Βικελίδης πήρε... φωτιά για τρίτη φορά (3-1).

Ο Αρης έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με τον Ούμπιντες (50' απέκρουσε ο Καπίνο) και τον Γιάκομπ (52' μόλις άουτ) να πετύχε κι άλλο τέρμα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φερέιρα πέρασε τον Ρούντολφ αντί του Κλέιτον και ο Πρόμπιερζ τον Καστίγιο αντί του Γιάκομπ. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απειλούσαν την εστία του Αρη. Στο 70' μπήκε και ο... ξεχασμένος Πετρόπουλος αντί του Ζεκά, αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Ενα μακρινό σουτ του Ρούντολφ στο 74', ανησύχησε κάπως τον Βελλίδη, ενώ ο Αρης είχε πάλι 1-2 καλές ευκαιρίες με τον Σανκαρέ στο 76' και τον Καστίγιο στο 84' για να πετύχει κι άλλο τέρμα. Το τελικό 3-1 κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο μονομάχοι στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης.

Άρης: Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός(80’ Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννιώτας(45’ Νέτο), Γιάκομπ(61’ Καστίγο), Τσέζαρεκ.

Στον πάγκο: Διούδης, Σολτάνι, Λαζαρίδης Οικονομόπουλος.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα(71’ Πετρόπουλος), Κουίνσι(85’ Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον(60’ Ρούντολφ).

Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Βιτόλο, Μαρίνος. 


skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου