Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία Γαλλίας-Βελγίου-Λουξεμβούργου για την Dexia

Σε συμφωνία για το μέλλον της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia κατέληξαν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. 
 Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, η προτεινόμενη λύση θα τεθεί προς έγκριση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Dexia, που γίνεται αυτή την ώρα .
Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το σχέδιό τους για την τράπεζα,ενώ ο εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν απόψε ή αύριο το πρωί.


"Οι κυβερνήσεις (...) έδειξαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους με την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίσει το μέλλον της Dexia. Η προτεινόμενη λύση, η οποία είναι επίσης το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με όλους τους εταίρους που εμπλέκονταν, θα υποβληθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της Dexia", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Βελγίου Ιβ Λετέρμ.

Νωρίτερα ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, άφησε ανοιχτό το το ενδεχόμενο εθνικοποίησης της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia Banque Belgique.
"Το κράτος θα πάρει μεγάλο μέρος της (της τράπεζας). Αν φτάσουμε στο 100% (του κεφαλαίου της Dexia Banque Belgique), το οποίο δεν αποκλείω, δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε εκεί επ'αόριστον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε τρεις ή έξι μήνες", σημείωσε. "Δεν αποκλείω ότι για τρία χρόνια, πέντε χρόνια, ίσως περισσότερο, θα εξακολουθούμε να κατέχουμε" κεφάλαιο της DBB,  τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται  ότι σήμερα το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντώνται στο Βερολίνο όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου