Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο χρόνος στερεύει για την ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Κάμερον

Τη λήψη άμεσων δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ζητά με συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποιώντας ότι απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες για να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή.


Όπως τονίζει ο Βρετανός ηγέτης, η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να θάψουν τις διαφορές τους και να υιοθετήσουν «ένα αποφασιστικό σχέδιο πέντε σημείων για να βάλουν τέλος στην αβεβαιότητα» που έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Τα πέντε σημεία του σχεδίου που πρέπει να υιοθετηθεί κατά τον κ. Κάμερον είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, η αποδοχή από το Βερολίνο και το Παρίσι της «συλλογικής ευθύνης» της συμμετοχής στο ευρώ με την ενίσχυση του EFSF, η άρση της αβεβαιότητας για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας (αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πτώχευσης), ο πιο ενεργός ρόλος του ΔΝΤ με αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους ηγέτες της ευρωζώνης και η αντιμετώπιση των δομικών αδυναμιών της ΕΕ με ενίσχυση της κοινής αγοράς και βελτίωση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, ακόμα και με τροποποίηση συνθηκών.

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου