Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Captain America: Ο πρώτος εκδικητής (Κριτική)

Στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ένας Αμερικανός επιστήμονας δημιουργεί ένα φάρμακο που θα μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις ικανότητες αυτού που θα το δοκιμάσει. Ο τυχερός είναι ένας φιλόδοξος στρατιώτης, ο Στιβ Ρότζερς, που...μεταμορφωμένος πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Ναζί και τον διαβολικό Ρεντ Σκαλ.


Ενδιαφέρουσα και γεμάτη δράση περιπέτεια, που κινείται σε πολλά και διαφορετικά πεδία μάχης, χωρίς να σε αφήνει να πλήξεις. Το σενάριο είναι αρκετά έξυπνο (αν και γραφικά χολιγουντιανό σε μερικά σημεία), η σκηνοθεσία του Τζο Τζόνστον συμβαδίζει με την εποχή και δίνει πόντους στην ταινία, ο ήχος είναι καλός και η φωτογραφία ακόμα καλύτερη. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται οι φτωχές ερμηνείες (με μικρή εξαίρεση τον περιορισμένο ρόλο του πετυχημένου Τόμι Λι Τζόουνς), κάτι το οποίο δε μας προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση βέβαια για το είδος της ταινίας. Εντυπωσιακή και εκθαμβωτική, παρά ταύτα, η Χέιλι Άτγουελ ως γυναίκα στρατιωτικός.

Προτείνεται ιδιαίτερα στα νεανικά κοινά, στους φαν των σειρών της Μάρβελ καθώς και σε όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν ένα χαλαρό δίωρο, χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς και συγκινήσεις. Είναι μια καλή περιπέτεια, καλύτερη από αυτή του Green Lantern (που παίζεται επίσης στους κινηματογράφους).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου