Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Green Lantern (Κριτική)

Μια διαγαλαξιακή ομάδα, το σώμα των Green Lantern, που μάχεται για το καλό και την ειρήνη πάνω στον κόσμο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν εχθρό που απειλεί με αφανισμό τη Γη. Το νεοσύστατο μέλος της ομάδας, ο Χαλ Τζόρνταν, θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση προκειμένου να σώσει τον πλανήτη του και όλη την ανθρωπότητα.

Αρκετά φαντασμαγορικό, αλλά χωρίς να σε κάνει να...χαζεύεις από τα εφέ, παρακολουθείται με ενδιαφέρον, χωρίς να κουράζει. Βέβαια, η αρχική υπερανάλυση του story μεταβάλλεται σε "ξεπέτα" σε ότι αφορά την έκβαση της ταινίας και αυτό είναι ένα στοιχείο πασιφανές στο ευρύ κοινό.


Το σενάριο εξελίσσεται ομαλά και η σκηνοθεσία κινείται σε ρηχά νερά καθότι φαίνεται πως ουδείς είναι διατεθειμένος να αναλάβει κάποιο ρίσκο στην εξέλιξη της ταινίας. Οι ερμηνείες είναι μάλλον γ' κατηγορίας (δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο), ο ήχος περνάει τη βάση ενώ η φωτογραφία -τα εφέ στην προκειμένη περίπτωση- μπορούσαν να είναι αρκετά καλύτερα.

Η ταινία αποτελεί μια χαλαρή επιλογή για να περάσετε το βράδυ σας, χωρίς να περιέχει ούτε ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και χωρίς να χαρακτηρίζεται από ανιαρή εξέλιξη. Όταν τελειώνει μένεις με μια αίσθηση πληρότητας από το θέαμα που παρακολούθησες, αν και ξέρεις πως θα την έχεις ξεχάσει το επόμενο πρωί...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5


Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου