Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Η συμμετοχή των ιδιωτών μας απομακρύνει από τις αγορές»

Η απόφαση της Ευρωζώνης είναι καταρχάς θετική, επεσήμανε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, o Γιώργος Αλογοσκούφης.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης λόγω της εμπλοκής στο δανεισμό του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο επεσήμανε ότι αυτό «δεν θα έχει άμεσα επιπτώσεις».


Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι ενώ διαρκούν οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, «όσο κούρεμα και αν γίνει το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο», ενώ τόνισε πως «κερδίσαμε μία σημαντική πίστωση χρόνου, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε αλλάζοντας το μείγμα της πολιτικής».

Ο Γ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει η ΕΕ ωστόσο όπως είπε, είναι αρνητικό το ότι οι Γερμανοί επέμειναν και πέτυχαν την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, κάτι που όπως ανέφερε, «μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τις αγορές».

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ανακουφισμένος από την απόφαση της Βουλής να μην τον παραπέμψει για την υπόθεση της Siemens, σχολιάζοντας πως «επρόκειτο για εντελώς άδικη κατηγορία, όχι για κάτι που έκανα, αλλά επειδή δεν είχα εμπλοκή» ως υπουργός οικονομικών, καθώς «δεν είχα δικαίωμα να ελέγξω» τις υποθέσεις που αφορούν μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου