Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τελευταίο αντίο στον Μ. Κακογιάννη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Η ταφή θα γίνει στον περίβολο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του πλανήτη, έναν άνθρωπο που έσπασε τα σύνορα της χώρας και έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την όπερα. Κινούμενος με τη δύναμη του Ζορμπά, που τον έκανε ταυτότητα του Ελληνα σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, παρών και ο ίδιος στον αποχαιρετισμό του σκηνοθέτη, δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Κακογιάννη. Σήμερα, τιμούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά μεγαλούργησε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά συνέβαλε πάρα πολύ και θα συνεισφέρει διαχρονικά στη διαμόρφωση της αισθητικής μας».

Παρόντες στο Αγιο Διονύσιο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, Μανούσος Μανουσάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Κακογιάννη και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη δημόσια δαπάνη της κηδείας του να αποδοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση, που εξέδωσαν η οικογένεια και το ΙΜΚ, ευχαριστούν της Πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του με έξοδα του Δημοσίου. Επιθυμούν ωστόσο τα χρήματα να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου