Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Δικαιώνεται ο Καραμανλής..."

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε τις κινήσεις Ραγκούση ο Κώστας Μαρκόπουλος. Μιλώντας στον Real Fm, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε πως ο υπουργός Μεταφορών κάνει το ίδιο λάθος που είχε κάνει και στην Κερατέα, «παίρνει αποφάσεις μόνος του» και οδηγεί σε σύγκρουση με τους αυτοκινητιστές εν μέσω θέρους.


Ο κ. Μαρκόπουλος διερωτήθηκε πως μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα μπορεί να σώσει τη χώρα, ενώ άφησε αιχμές κατά της πολιτικής που είχε ασκήσει ο Γ. Σουφλιάς στο θέμα της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι είχε στυλώσει τα πόδια, «αλλά αυτό δεν είναι πολιτική» και συνέχισε: «Τι να κάνει την πολιτική συναίνεση μία κυβέρνηση, όταν δεν έχει την κοινωνική συναίνεση;»

O ίδιος επεσήμανε ερωτηθείς σχετικά, ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, ωστόσο όπως είπε, «αυτό που συμβαίνει, δεν γίνεται πουθενά» στον κόσμο, ενώ κατηγόρησε τον Γ. Ραγκούση για έλλειψη προτάσεων, εκτιμώντας πως με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μηδενίζει τις αξίες, αυτούς που το αγόρασαν (σ.σ. ταξί) πριν από μήνες τους στέλνει στο θάνατο και στην εξαθλίωση, ομοίως και εκείνους στους οποίους «πουλάει ότι θα αποκτήσουν επάγγελμα, επίσης τους στέλνει στην εξαθλίωση γιατί δεν θα υπάρχει δουλειά»

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση και το τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «τα κλειδιά της χώρας βρίσκονται πολύ περισσότερο στην απόδοση της ελληνικής κυβέρνησης» και όχι στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτήρισε το χρόνο ύποπτο, καθώς «το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, εκτονώνεται πάντα με εκλογές». Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η πρωτοβουλία ανήκει πάντα στην κυβέρνηση, «εκτός και αν υπάρξει ένα ατύχημα, όπως η καταψήφιση ενός νομοσχεδίου.»

«Είναι άλλο πράγμα οτι η Ευρώπη έκανε ένα βήμα και άλλο πράγμα το άν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Δεν μπορώ να προβλέψω ,ούτε η ΝΔ Δημοκρατία προέβλεψε την καταστροφή της χώρας απλώς η ΝΔ μοίρασε κρίσεις σημαντικών οικονομικών αναλυτών που λένε οτι αυτό που αποφάσισε η Ευρώπη δεν είναι ούτε τελεσίδικο ,ούτε ολόλευκο ,ούτε λύνει τα προβλήματα .Σας είπα και πριν η χώρα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης πια .Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που έχει πει ,δηλαδή τις ανατροπές ,ιδιωτικοποιήσεις δεν έγιναν ,άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων δεν έγινε, ο δημόσιος τομέας αυξήθηκε σαν ποσοστό του ΑΕΠ γιατί το ΑΕΠ κατέβηκε, η γραφειοκρατία δεν μειώθηκε»

Ερωτηθείς για το αν έχει θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως δεν είναι αρμοδιότητά του να αποφασίσει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ για έναν πρώην πρωθυπουργό να αποτολμήσω να πω, ότι δεν έχει θέση στις λίστες» του κόμματος, ειδικότερα τώρα που αποδεικνύεται ότι ήταν ένας εξαιρετικά σοβαρός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο Κ. Καραμανλής πήγε στις εκλογές χωρίς να υπόσχεται τίποτε, και απέναντί του ορθώθηκε το ΠΑΣΟΚ που έταζε λαγούς με πετραχήλια, ενώ όπως είπε, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να παραπλανά τους πολίτες.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου