Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: “Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει”

Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί οι ώρες είναι πράγματι εξαιρετικά κρίσιμες. Και πρέπει να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα σε μία κοινωνία που αγωνία. Το μήνυμα της ΝΔ είναι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα «έχει χαμένα».


Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες βρίσκονται σε απελπισία καθώς δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ. Η πολιτική του μνημονίου για την Ελλάδα δεν δούλεψε. Εμείς δεν κάναμε αυτό που παραδοσιακά έκανε η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Δεν περιμέναμε στην γωνία να διογκωθεί η φθορά της κυβέρνησης. Να κερδίσουμε την εξουσία εύκολα με τον ούριο άνεμο της φθοράς εκείνον που λέμε ώριμο φρούτο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα επανέλαβε ότι διαστρεβλώνονται οι θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας. «Το σχέδιο μας θα αποδώσει αμέσως ενώ η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα έχει αποτύχει και παράγει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για το παρασκήνιο των τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματος του και απέρριψε μόνος του αυτό που είχε προτείνει. «Το είδα ως ιστορική ευκαιρία και πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Δεν αρνήθηκε την πρόταση για την επαναδιαπραγμάτευση. Του τόνισα ότι δεν μπορεί να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής και συμφώνησε. Αποδεχόταν να παραιτηθεί από πρωθυπουργός αυτό έχει σημασία και όχι ποιος το είπε» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε “μπλόφα” την προσπάθεια Παπανδρέου για συναίνεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας την συνομιλία του που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου υποστήριξε πως μετά την υπαναχώρηση του πρωθυπουργού αποδείχθηκε ότι οι προσπάθειες για συναίνεση ήταν «μπλόφα». «Εγώ πράγματι υποστήριξα ότι μία κυβέρνηση σωτηρίας πρέπει να έχει σαφή αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση και να οδηγηθούμε ομαλά σε εκλογές. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι βραχύβια γιατί θα έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μία χρυσή τομή για το χρονικό περιθώριο. Με ειδοποίησε τηλεφωνικά και απέρριψε μόνος αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος και το βάφτισε διαρροή. Ποια διαρροή; Η πρώτη επιβεβαίωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τελικά ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε. Δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματος του και έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας σε αγωνιώδη προσπάθεια διάσωσης της πασοκικής εξουσίας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Τη λύση θα τη δώσει πλέον ο λαός» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται, καταρρέει. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Έχετε μου εμπιστοσύνη κάποιοι βιάζονται να κυβερνήσουμε περισσότερο από ότι εμείς οι ίδιοι. Την ώρα που εμείς τους ζητούσαμε να πάρουν μέτρα εκείνοι μοίραζαν επιδόματα και έλεγαν ”λεφτά υπάρχουν”. Αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο λόγω της νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος και το κόμμα του τορπίλιζαν κάθε μεταρρύθμιση της ΝΔ» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με πληροφορίες από real.gr/zoomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου