Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το..."Ζάππειο 2" του Βενιζέλου και η χείρα βοηθείας της Βάσως

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας αφού πρώτα παραιτήθηκε για κάποιες ώρες, αφού δέχτηκε μια πρωτοφανή αμφισβήτηση με μαζικές παραιτήσεις από βουλευτές του, ήρθαν δύο άτομα για να επαναφέρουν την κατάσταση εκεί που βρισκόταν πριν συμβούν όλα αυτά.

Αυτοί είναι, η Β.Παπανδρεόυ και ο Ε.Βενιζέλος...
Η κα. Παπανδρέου απαιτώντας, ουσιαστικά, τη σύγκληση της Κ.Ο του κυβερνώντος κόμματος μετά τις 2 πρωινές παραιτήσεις, έβαλε "φρένο" σε αυτό το τσουνάμι αμφισβήτησης που είχε δημιουργηθεί ακόμα και προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αφοπλίζοντας στην ουσία αυτούς που σκεφτόντουσαν να ακολουθήσουν...


Ο κος. Βενιζέλος όμως είναι ο μεγάλος χαμένος, μετά και τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο κος.Παπανδρέου. Δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε αν υπήρχε σχέδιο αποχώρησης βουλευτών με εντολή Βενιζέλου, όπως ισχυρίζονταν χθες οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού (κάποιοι μάλιστα ανέφεραν και κάτι ανιστόρητα περί Αποστασίας και 65') αλλά η πλεονεκτική θέση που βρίσκονταν ο ίδιος πριν συμβούν όλα αυτά, αντικαταστάθηκε από μια δυσμενή για αυτόν θέση, αναλαμβάνοντας την ηλεκτρική καρέκλα του Υπ.Οικονομικών (ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο) μετά τον ανασχηματισμό.

Δεν αποκλείεται βέβαια, η συμφωνία των δύο (ΓΑΠ-Βενιζέλου) για σύμπλευση αυτή τη δύσκολη περίοδο, να πραγματοποιήθηκε με αντάλλαγμα την παράδοση των αρχηγικών σκήπτρων σε περίπτωση εκλογών! Το σενάριο αυτό, ίσως είναι και το πλέον ρεαλιστικό, αν ζυγίσουμε προσεκτικά τα γεγονότα. Μάλλον όμως, ο κος.Βενιζέλος υποσκάπτει -κατά κάποιο τρόπο- το πολιτικό του μέλλον με αυτήν την κίνηση, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα προκύψει...Μετά το "Ζάππειο 1"(2007) του κ.Βενιζέλου (με τα γνωστά αποτελέσματα), οι χθεσινές του κινήσεις μάλλον αποτελούν το..."Ζάππειο 2".

Η κυβέρνηση που δημιουργήθηκε είναι μεταβατική, ο πρωθυπουργός -όπως προαναφέραμε- το ίδιο και η ώρα που ο λαός θα απαιτήσει άμεσα και ακόμη πιο έντονα την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής πλησιάζει πιο γοργά απ' ότι υπολογίζουν στο κυβερνών κόμμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου