Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Τούμπα δεν σηκώνει φιέστες!

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, προηγήθηκε με τον Τζεμπούρ στο 12’, αλλά ο ΠΑΟΚ με τέρματα των Κουτσιανικούλη στο 45’ και Βιτόλο στο 71' έκανε την ανατροπή (2-1), χάλασε το πάρτι που πήγαν να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα και περιμένει… αεράτος την ΑΕΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου!


Φάντασμα του καλού του εαυτού στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός. Δεν μπόρεσε να πετύχει το 2-0 σε σουτ του Ζαϊρί μπροστά σε κενή εστία, ισοφαρίστηκε από μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα, δεν… ξύπνησε από το δοκάρι του Ετό στο 48’, για να του δοθεί η χαριστική βολή με πέναλτι το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφύγει να υποπέσει ο Α. Παπαδόπουλος.



Η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο Ιμπαγάσα θα μείνει στον πάγκο. Ο Αργεντινός, όμως, είτε στο 100%, είτε λίγο πιο κάτω, είτε πολύ πιο κάτω, είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα παιχνίδια και υπερ-απαραίτητος για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα κι ακόμη κι αν χρειάστηκε να «θυσιάσει» το αγαπημένο του παιδί, τον Φουστέρ, έδωσε φανέλα βασικού στον «Κάνιο» και εκείνος έκανε αυτό που πολύ καλά γνωρίζει. Μάγκες τους συμπαίκτες του. Με μια από τις γνωστές του ενέργειες, έκανε τη μισή… δουλειά με εξαιρετική ασίστ στον κενό χώρο για τον Τζεμπούρ και ο «τρομοκράτης» -παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ του Τσιρίλο- «εκτέλεσε» τον Κρέσιτς!

Αφού σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ (με τον Ζαϊρί να πλασάρει άουτ σε κενή εστία), αφού είδε την τύχη να του κλείνει… το μάτι (με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ σε δυνατό γύρισμα του Ντουντού σε ανύποπτο χρόνο προς την εστία του Πάρντο) και αφού έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του (με τον Κοντρέρας να σώζει πάνω στην γραμμή το σουτ του Τζεμπούρ), ήταν επόμενο πως κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα την πάταγε! Μια φαινομενικά ακίνδυνη βαθιά μπαλιά, ένα μπαράζ λαθών, με τελευταίο την άστοχη έξοδο του Πάρντο, έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενο τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος βρέθηκε με την μπάλα μπροστά από κενή εστία και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΟΚ!

Σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, γλίτωσα τα χειρότερα σε δύο περιπτώσεις, πρώτα σε δοκάρι του Έτο και μετά σε τετ-α-τετ του Μουσλίμοβιτς (σωτήρια επέμβαση του Πάρντο), ωστόσο μια κακή αντίδραση του Α. Παπαδόπουλου (ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια μέσα στην μεγάλη περιοχή), έστειλε στην άσπρη βούλα τον Βιτόλο. Ο Ισπανός διάλεξε την σωστή πλευρά και έδωσε το προβάδισμα με σκορ 2-1 στον ΠΑΟΚ! Το μόνο που θα έχουν να θυμούνται οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα καλοεκτελεσμένο φάουλ του Χολέμπας (στην τελευταία φάση του αγώνα) το οποίο έφυγε δίπλα από την εστία.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58' Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68' Σαλπιγγίδης), Ίβιτς (77'Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μοντέστο, Ντουντού (63' Φουστέρ), Ιμπαγάσα (73' Μοϊσές), Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73' Πάντελιτς), Τζεμπούρ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Φετφατζίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Γήπεδο: Τούμπα


novasporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου