Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι ρυθμιστές (Κριτική)

Ευχάριστη έκπληξη για μας η συγκεκριμένη ταινία. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη δουλειά, χωρίς προχειρότητες, που σέβεται τον θεατή περνώντας του το μήνυμα που θέλει με το δικό του τρόπο.

Τα παραπάνω οφείλονται κυρίως στη σκηνοθετική ευστοχία, καθώς και στο απόλυτα σαφές σενάριο, που στην ουσία του θέλει να φέρει αντιμέτωπους τη μοίρα και την ατομική βούληση του καθενός (και το πετυχαίνει). Όλα θα εξελιχθούν ανάμεσα σε διλημματικές καταστάσεις του "θέλω" και του "πρέπει", εφαρμοσμένα σε μια ιστορία αγάπης μεταξύ των πρωταγωνιστών, οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί(όχι τίποτα σπουδαίο βέβαια, παρά την λάμψη της Έμιλι Μπλαντ και τη γοητευτική παρουσία του Ματ Ντέιμον)

Ο ήχος δεν περνάει τη βάση, σε αντίθεση με τη φωτογραφία που είναι εξαιρετική καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.


Κάποιοι ανέφεραν πως ήταν αναμενόμενο το τέλος αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί να είναι αρνητικό κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης δεν το αφήνει...στη μοίρα του, αλλά με σωστές κινήσεις περνάει ένα μήνυμα στους θεατές. Ούτως ή άλλως, είναι αμέτρητες οι ταινίες με προβλέψιμο τέλος...Αυτό που τις ξεχωρίζει όμως είναι η οξυδέρκεια του σεναρίου και η σύνθετη φύση του. Αξίζει να την παρακολουθήσετε κατά τη γνώμη μας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου