Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

O Παπανδρέου υπονόμευσε τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Η Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη τόνισε o εκπρόσωπος της Transeft, Ίγκορ Ντεμίν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RIA Novosti, διαψεύδοντας έτσι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στον Τύπο περί ρωσικής αποχώρησης από το σχέδιο κατασκευής του αγωγού.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και όπως έκανε γνωστό, «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε


«Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου “έκανε πράξη” την προεκλογική της εξαγγελία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Ότι “η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού”. 

Φρόντισε, με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, μη πληρώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στην κοινοπραξία που το έχει αναλάβει. 

Σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο της Ρωσικής πλευράς, η χώρα μας δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Παπανδρέου; 

Και αν είναι έτσι, γιατί;». 
Armageddon: ...Γιατί ο κος. Παπανδρέου βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή  και φρόντισε, με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Ένα έργο εθνικής σημασίας που οραματίστηκε ο κος Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και που θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής μεσογείου. Ένα έργο όμως που ενοχλούσε τον υπερατλαντικό "σύμμαχο" μας τις ΗΠΑ. Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, θα αποκαλυφθεί σύντομα ότι αυτός ήταν και ένας από του λόγους της πτώσης του Κώστα  Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου