Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πλατινί: Μπορεί να σας αποκλείσω από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η ΕΠΟ καλεί στην Ελλάδα τον Μισέλ Πλατινί προκειμένου να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της βίας και ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι ελληνικοί σύλλογοι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πλέον υπαρκτός. Πιθανές οι συναντήσεις του προέδρου της UEFA με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Είναι φανερό ότι η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι θεσμικοί φορείς ψάχνουν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης. Και ο άνθρωπος που έχει συνολικά την ευθύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως στην πιο δύσκολη παρτίδα της θητείας του στην προεδρία της ΕΠΟ φαίνεται να βγάζει… άσο από το μανίκι. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος απευθύνθηκε στον Μισέλ Πλατινί. Ζητώντας του να περάσει μια βόλτα από τα μέρη μας. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν… Αλλά πιθανόν και με ακόμη πιο απειλητικές διαθέσεις!


Ο πρόεδρος της UEFA, που σαφώς και έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το ντέρμπι του Σαββάτου (19/02), είναι πιθανό να έρθει στην Ελλάδα και να συναντηθεί όχι με τους ανθρώπους που «αφεντεύουν» το ποδόσφαιρο, αλλά με εκείνους που κυβερνούν τη χώρα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αλλωστε, θα είναι και μια ευκαιρία για να δούμε στην πράξη κατά πόσο η πολιτεία των τόσων εξαγγελιών κατά της βίας ενδιαφέρεται πραγματικά να την καταστείλει. Αλλωστε, ο Πλατινί συνδιαλέγεται με αρχηγούς κρατών. Τον Μάρτιο του 2008 είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν τους τρόπους βελτίωσης του ποδοσφαίρου.

Ηταν την περίοδο που η Γαλλία είχε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι προφανές ότι η ενδεχόμενη παρουσία του Πλατινί στην Ελλάδα θα θέσει σε νέα βάση την κουβέντα. Οχι βέβαια για την τιμωρία όσων δημιούργησαν τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά για την τιμωρία συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι προφανές ότι αντίδραση που σε αυτή τη φάση μπορεί να έχει η UEFA, αν το κρίνει σκόπιμο, είναι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν χρειάζεται να πούμε την οικονομική ζημιά που θα σημάνει μια τέτοια απόφαση και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες εποχές για τους ελληνικούς συλλόγους. Στην πραγματικότητα, προκαλεί τρόμο…

Ασφαλώς, σε περίπτωση που ο Πλατινί έρθει στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να συνδυάσει την επίσκεψή του με ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τόσο την UEFA όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την υπόθεση των «ύποπτων» αγώνων. Οι «προπομποί» του, τέσσερις αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ήρθαν και κατέθεσαν. Ισως λοιπόν ο Πλατινί να ζητήσει να μάθει για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας…

Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου