Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

45τ.μ. (Κριτική)

Κακό film σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του. Με ολοφάνερες αδυναμίες στη δημιουργία του. Και εξηγούμαστε...

Μια κάκιστη σκηνοθεσία η οποία είναι χειρότερη και από αντίστοιχες ελληνικών σειρών(δυστυχώς είμαστε πίσω σε αυτόν τον τομέα) με πλάνα που τονίζουν την, ούτως ή άλλως, μίζερη μορφή της ταινίας. Υπερβολικά πολλά "νεκρά" διαστήματα όπου απλά παρακολουθείς ανούσιες ενέργειες(της πρωταγωνίστριας κυρίως).

Συνεχίζουμε με το επίσης απαράδεκτο-τουλάχιστον- σενάριο. Καταλαβαίνουμε πως πρέπει να τονιστεί η απαισιόδοξη αύρα της ταινίας αλλά μπορούσαν να κρατηθούν και τα προσχήματα σε κάποιες περιπτώσεις. Βωμολοχίες που προβάλλονται υπερβολικά πολλές φορές δεν καταφέρνουν να πετύχουν ρεαλισμό αλλά κυνισμό χειρίστου είδους.


Οι ερμηνείες είναι μέτριες, κυρίως των δευτεροκλασάτων συντελεστών(η πρωταγωνίστρια "σώζεται") ενώ τα παραδείγματα που δίνει για τη ζωή υπερβολικά και μακριά από τον μέσο όρο των  περισσότερων ανθρώπων.

Προσπαθεί να αγγίξει ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα αλλά το κάνει με απόλυτο τρόπο και εκνευριστικό κάποιες φορές για τον μέσο θεατή. Δεν θα το συστήναμε σε καμία περίπτωση  παρά μόνο ίσως σε όσους έχουν ζήσει έντονες στιγμές ανασφάλειας, εσωστρέφειας και προβληματικής οικογενειακής ζωής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου